Zo ben je wél origineel op Valentijnsdag

Nog heel even en dan staat een van de meest gevreesde dagen van het jaar weer voor de deur, voor zowel stellen als singles; Valentijnsdag. Deze dag staat in het teken van liefde. Traditiegetrouw laten mensen op 14 februari aan hun geliefde merken hoe groot die liefde precies is. Vaak gebeurt dit in de vorm van een al dan niet romantische kaart, zijn de rozen niet aan te slepen en wordt er heel cliché flink wat chocolade verkocht. Als je geen liefdespartner hebt kan dit toch een beetje zuur voelen op deze dag, zelfs als je de puberteit al een eeuwigheid gepasseerd bent. En als je er wel eentje hebt voel je de druk om er toch ook dit jaar iets van te maken. Ook als je het eigenlijk maar commerciële onzin vindt. Kortom, stress en ellende. Dat kan anders! Met de volgende tips.

Herbeleef jullie eerste date

Het vergt wellicht enige voorbereiding, en deze optie wordt ook wat lastig wanneer je elkaar bijvoorbeeld in het buitenland hebt ontmoet, maar hoe leuk is het om jullie allereerste date te reconstrueren! Het leukste is het natuurlijk als je dit doet op de exacte locatie waar jullie destijds ook waren, en als zoveel mogelijk andere details ook hetzelfde zijn. Weet je nog wat je (ongeveer) aanhad en wat je partner droeg? Draag dat dan weer! Eet en drink dezelfde maaltijd en haal samen herinneringen op. Een cadeautje is helemaal niet per se nodig als je al zo’n leuke ervaring met elkaar herbeleeft, maar als je dan toch iets wilt geven is het misschien leuk om ook een foto van jullie samen uit de prilste periode te gebruiken.

Samen kringloophoppen en elkaars outfit uitzoeken

Helemaal hip in deze tijden; shoppen in vintage winkels en bij de kringloop. Waar er vroeger een beetje werd neergekeken op mensen die hun kleding bij de kringloop vandaan haalden, ben je nu juist trendy en klimaatbewust bezig als je hier een nieuwe outfit scoort. Plan daarom voor Valentijnsdag een route langs de leukste kringlopen bij jou in de buurt en ga samen op zoek naar die verborgen pareltjes! Je kunt deze tocht extra leuk maken door dit te doen in een ludiek voertuig dat je huurt; een schattig hippie busje, of een mooie oldtimer, of wat dacht je van een oude brandweerwagen of een zijspan? Bij die laatste moet je natuurlijk niet toevallig tegen een mooi meubelstuk aanlopen, want dat is wat lastig te vervoeren. Maak de date extra leuk door af te spreken om voor elkaar een outfit uit te zoeken, die je daarna allebei gaat passen. Uiteraard kun je tussendoor lekker lunchen. Veel kringlopen hebben een knusse eetgelegenheid, of kies van te voren vast een mooie lunchlocatie op de route.

Trip down memory lane
Vooral als je partner wel wat sentimenteel is aangelegd is de volgende tip een hele goede; neem je liefde mee voor een trip down memory lane. Begin bij een bezoekje aan zijn of haar geboortegrond. Zoek de plek op waar het leven begon, ouderlijke huizen, de allereerste kamer of appartement. Bezoek het huis waar jullie ooit voor ’t eerst gingen samenwonen, jullie trouwlocatie, of een geliefde kroeg uit de studententijd. Kortom, haal die ouwe koeien eens lekker uit de sloot, maar dan op een positieve manier natuurlijk! Combineer dit met een romantische picknick onderweg of eindig met een heerlijk diner op een van die bijzondere plekken. Neem als bonus foto’s mee, als je die hebt. Van de locaties van lang geleden, zodat je meteen vergelijkingsmateriaal hebt. Deel de leukste anekdotes met elkaar; weet je nog…..

Knus en romantisch; voorlezen!

Deze date is alleen geschikt voor de echte boekenliefhebbers. Om deze date succesvol te laten verlopen is het wel belangrijk dat je zeker weet wat zijn of haar lievelingsboek is. Want je gaat namelijk voorlezen! En nee, dat hoeft echt niet het hele boek te zijn, maar een paar hoofdstukken heb je zomaar gelezen samen. Dit moet je uiteraard wel een beetje romantisch aankleden. Dat voorlezen kan bijvoorbeeld prima terwijl jullie onder een kleedje liggen op de bank, of in bed omringd door zachte kussens of zelfs tussen de bubbels van het bad. In deze situatie helpt het natuurlijk wel als de literatuur ook bij de ambiance past. Als haar favoriete boek geschreven is door Stephen King is het misschien niet zo’n goed idee. Ook is het belangrijk dat je zelf ook plezier aan (voor)lezen beleeft.

Probeer samen iets nieuws

Wanneer heb je voor het laatst iets gedaan wat je nog nooit eerder gedaan had? De meeste mensen moeten best even nadenken over deze vraag, want we zijn vaak geneigd om op de gebaande paden te blijven. Jammer eigenlijk, want het is heel erg leuk om nieuwe ervaringen op te doen, zelfs als je het van tevoren misschien een beetje eng vindt. Het schudt je vaak even lekker wakker en haalt je uit de sleur, en wie weet ontdek je wel hele nieuwe talenten! Dus bedenk iets wat jullie geen van beide ooit eerder hebben gedaan, en ga het doen! Wat het is maakt helemaal niks uit; een workshop boetseren, een gitaarles, een klimwand bedwingen, een vliegles nemen. Alles kan! Probeer wel een beetje uit je comfortzone te gaan en niet iets te kiezen wat teveel voor de hand ligt. Juist iets wat totaal out of character is kan erg leuk zijn.

Zing een serenade

Ok, maar dan niet met een gitaartje onder zijn of haar raam, maar meer een serenade uit de 21ste eeuw. Karaoke dus! Je kunt naar een speciale karaoke bar gaan, of uitzoeken of er ergens in een kroeg een karaoke avond is, en daar je hart eruit zingen voor je lief. Maar als je het liever besloten houdt kun je het ook gewoon thuis doen. De goedkope manier is om dit via een spelcomputer te doen, maar dat is wel een beetje makkelijk. En we hebben het hier natuurlijk wel over originele manieren om Valentijnsdag te vieren. Een beetje uitpakken mag dus best. Huur dan bijvoorbeeld een karaoke set en maak er een echte disco van. Voor extra gezelligheid kun je ook prima leuke vrienden en vriendinnen uitnodigen om met jullie mee te blèren.

Geef jezelf wat extra liefde

En als je nou zonder partner zit, om wat voor reden dan ook. Dan kun je natuurlijk net alsof doen dat Valentijnsdag niet bestaat. Of je kunt de liefde op een andere manier vieren. Want wie zegt dat het hier per se om een romantische liefde moet gaan? Je kunt de meeste van de  bovenstaande dingen ook heel prima doen met een van je beste vrienden of vriendinnen. Of lekker met jezelf. Of doe gewoon waar je zelf zin in hebt zonder je ook maar iets aan te trekken van welke dag het nou precies is, gewoon omdat jij dat verdient hebt.

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top