close
  • vrijdag 17 september
Zorg en Zekerheid

Zit jij in quarantaine en wil je gebeld worden? Doe mee met het Corona Quarantaine Contact!

Zit jij in quarantaine en wil je gebeld worden? Doe mee met het Corona Quarantaine Contact!

KRO-NCRV lanceerde vrijdag 13 maart het Corona Quarantaine Contact. Een initiatief dat in het leven is geroepen om mensen in tijden van de coronacrisis telefonisch met elkaar in contact te brengen. Inmiddels hebben al ruim 3200 mensen zich gemeld bij het Corona Quarantaine Contact. KRO-NCRV roept mensen op die behoefte hebben aan een praatje om zich aan te melden. Er zitten heel veel mensen klaar die graag iemand willen bellen om even te horen hoe het gaat en verhalen te delen.  

Via kro-ncrv.nl/corona brengt KRO-NCRV mensen telefonisch samen. Oude mensen, jonge mensen, mensen met en zonder beperking, mensen met veel sociale contacten en mensen die het met wat minder moeten doen. Maar één ding hebben ze gemeen en dat is dat ze er voor elkaar willen zijn.

Hartverwarmend

Algemeen Directeur KRO-NCRV Peter Kuipers is trots op dit initiatief: “De reacties die we binnenkrijgen van mensen die al verschillende telefoontjes hebben gehad dankzij het Corona Quarantaine Contact zijn hartverwarmend. Het is zo mooi om te zien dat zoveel mensen aangeven graag iets voor een ander te willen doen. Ik hoop dat nog meer mensen zich aanmelden om gebeld te worden, zodat de verbinding in de samenleving juist nu overeind blijft.”

Samen met de Hulplijn van het Rode Kruis hoopt KRO-NCRV nog meer mensen te bereiken die graag even gebeld willen worden. Ook kunnen mensen via het Rode Kruis extra advies of hulp krijgen omdat zij in quarantaine of thuisisolatie zitten. Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen bellen met de Rode Kruis Hulplijn op 070-4455 888. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.

Bekijk hier de oproep voor het Corona Quarantaine Contact van KRO-NCRV presentatrice Lucille Werner.
Foto (C): Beeldbank KRO NCRV
Geschreven door: Redactie