Zin in een zomercursus?

De zomervakantie is er eentje om te ontspannen, lanterfanten en uitrusten. Maar alleen maar lui in een stoel hangen, is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen willen juist nieuwe avonturen beleven, hun kennis bijspijkeren of gewoon iets doen waar ze genoeg inspiratie van krijgen om na de vakantie weer fris en fruitig aan de slag te gaan. Tijd voor een zomercursus.

Creatief

Een schildercursus in Frankrijk, een schrijfcursus op Terschelling, fotograferen in Spanje of pottenbakken in Italië. Lekker uit je hoofd en met je handen aan de slag. Er is echter meer dan schilderen en schrijven alleen. Cursussen vilten, plantaardig verven, werken met textiel en houtbewerken behoren ook tot de mogelijkheden.

Je kunt via een particulier in Nederland een cursus boeken en afreizen naar zijn of haar buitenlandse stek, maar er zijn ook buitenlandse centra waar veel cursussen worden aangeboden. Zo kun je op sommige plekken ook leren boogschieten, deelnemen aan familieopstellingen, beeldhouwen, Frans of Spaans leren of een filosofiecursus volgen. You name it of je kunt het in de zomervakantie leren en vooral doen.

Zakelijk

Een zakelijke zomercursus wordt vaker een training genoemd. Voor als jij je in je vrije tijd verder wilt bekwamen in bepaalde businessvaardigheden zoals Design Thinking of op het gebied van innovatie.

Daarnaast worden er enorm veel talencursussen aangeboden. Of je nu je Engels wilt bijspijkeren of een heel nieuwe taal wilt leren. In de zomer is er de gelegenheid voor, en dan het liefst natuurlijk op een zonnige en comfortabele plek. Vaak worden dit soort trainingen via scholen, universiteiten en gespecialiseerde instituten aangeboden.

Sportief

Een surfweek is er niet alleen voor jonge mensen. Je bent immers nooit te oud om lekker sportief bezig te zijn. Als jij wilt leren golf- of kitesurfen zijn er allerlei mogelijkheden.

Zowel in eigen land als over de grens. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld leren zeilen, boogschieten, dansen, tai chi, bergbeklimmen of padel spelen. Alle mogelijke sportscholen en organisaties bieden dit soort sportieve vakanties aan.

Uitgerust en met nieuwe kennis weer thuis

Om voor de juiste cursus of training te kiezen, kun je het internet afstruinen of je oor te luister leggen bij mensen die eerder zoiets gedaan hebben. Je kunt een cursus of training boeken en zelf je accommodatie regelen, maar een groot aantal organisaties biedt een volledig pakket aan. Een cursus, comfortabele slaapplek, lekker eten en ook andere vrijetijdsbestedingen. Zo kom je én uitgerust én met nieuwe kennis van je vakantie terug.