close
  • vrijdag 3 juli
Werk en opleiding

Word oppas bij Nannyrecruiter.nl

Word oppas bij Nannyrecruiter.nl

Steeds meer opa’s en oma’s springen regelmatig bij als oppas van hun kleinkinderen. De vraag naar oppas stijgt hard de laatste jaren, doordat veel ouders allebei werken. Heb jij geen kleinkinderen, maar zou je het wel leuk vinden om gezinnen te helpen door voor hun kinderen te zorgen? Dan kan dat ook gewoon als parttimebaan. Nannyrecruiter.nl is namelijk specifiek op zoek naar nannies van 50+! 

Jasmijn Kok, oprichter van Nannyrecruiter.nl en Oppas Madelief legt uit: “De ervaring en betrouwbaarheid van oudere oppassers is heel waardevol voor een gezin. De jonge meiden die nu vaak als oppas werken, blijken snel weg te gaan door roosterwijzigingen op school, door een stage of een buitenlandse liefde. Daarom zijn we nu specifiek op zoek naar ervaren nannies van boven de vijftig!”

Oppassen op je kleinkinderen is over het algemeen erg leuk. Gezellige dingen doen, aandacht voor elkaar en veel knuffelen versterkt de band tussen grootouders en kleinkinderen. Uit onderzoek blijkt dat wie zich als kind bij opa en/of oma veilig voelt, een voorsprong heeft in de ontwikkeling. De levenslessen van de oudere generatie zijn de moeite waard om mee in aanraking te komen.

Gezellige dingen doen, aandacht voor elkaar en veel knuffelen .

 Grootouders en kleinkinderen

Ook voor de grootouders zelf zijn er voordelen, al heeft niet iedereen zin en tijd om op een vast moment op te passen. Je hebt tenslotte ook zelf je bezigheden of je werk. Maar voor je kleinkinderen zorgen houdt je jong. Kinderen zitten vaak vol energie en gekke plannetjes. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ouderen die op hun kleinkinderen passen, minder risico lopen op dementie en Alzheimer. Daarnaast verruimen kinderen je blik, doordat ze je de wereld door hun ogen laten zien. Je kunt een hoop van ze leren, al was het alleen maar op het gebied van internet en social media. Als je geen kleinkinderen hebt om op te passen en wel graag een rol zou willen spelen in het leven van kinderen, zou je je op kunnen geven voor het programma ‘Mag ik jullie oma zijn?’. Of je meldt je aan als oppas bij Nannyrecruiter.nl. Dan kun je er ook nog een mooi bedrag mee verdienen!

Jasmijn en Lyla

Jasmijn en LylaTweelingzussen Jasmijn en Lyla Kok begonnen op hun 16e met oppas Madelief, het eerste oppasbureau in Nederland. De aanleiding was een briefje dat ze ophingen bij de plaatselijke supermarkt, waarin ze zich aanboden als oppas. “We werden platgebeld,” vertelt Jasmijn. “Blijkbaar was er een grote vraag naar een betrouwbare oppas voor in de avonduren.”

Ze konden de aanvragen al snel niet meer aan en schakelden vriendinnen in om ook op te passen. Aan de hand van een schema kon iedereen intekenen op een klus.

“Dat was het begin van ons bedrijf. Onze ouders zijn beide ondernemer en hielpen ons met het opzetten van een oppasbureau. Eerst alleen in Delft waar we wonen, maar later ook in andere steden.”

Inmiddels zijn Jasmijn en Lyla 27 jaar en zit Oppas Madelief in zo’n 22 steden in Nederland en zijn er franchisenemers in België, Duitsland, Noorwegen en Melbourne. “In het begin deden we het allemaal zelf. Als we dan een paar aanmeldingen hadden van oppasstudenten in een bepaalde stad, dan reisden we daar met onze gratis OV kaart naartoe en hielden intakegesprekken in een cafeetje in de buurt van het station. Maar we zijn nu zo groot, dat we in iedere stad die we bedienen iemand hebben die daar alles regelt, een citycaptain.”

50-plussers gezocht

De zussen hebben hun studies (Bouwkunde en Industrieel Ontwerper) intussen afgerond en na een paar jaar werkervaring passend bij hun studie hebben ze onlangs besloten zich volledig te richten op hun oppasbedrijf. Omdat er veel gezinnen zijn die een oppas zoeken voor overdag, zijn ze ook nog gestart met Nannyrecruiter.nl. Voor de kleintjes die nog niet naar school gaan en de naschoolse opvang zoeken ze 50-plussers die het leuk vinden om voor kinderen te zorgen.

Gezellige dingen doen, aandacht voor elkaar en veel knuffelen .

“Het is voor ouders lastig om iemand te vinden die overdag kan oppassen,” legt Jasmijn uit. “Ze willen dan meestal ook dat de nanny meehelpt in het gezin, bijvoorbeeld door te koken of boodschappen te doen. Studenten hebben overdag vaak college of wisselende roosters en kunnen geen continuïteit garanderen. Om die reden willen we graag oudere kandidaten in ons bestand, die flexibeler zijn. Niet alleen daarom trouwens. Mensen boven de vijftig hebben de nodige levenservaring en zijn daardoor als oppas erg geschikt. ”

Als nanny hoef je niet gediplomeerd te zijn, al krijg je wel een hoger uurtarief als je een relevante opleiding hebt. “Wij vinden het vooral belangrijk dat je geniet van de omgang met kinderen, iets wilt bijdragen aan hun opvoeding en het leuk vindt om dingen met hen te ondernemen. Als je in het bezit van een rijbewijs bent is dat helemaal mooi. Het is wel van belang dat je fit genoeg bent om de zorg voor (kleine) kinderen aan te kunnen én van aanpakken weet. Betrouwbaar zijn en verantwoordelijkheidsgevoel hebben is natuurlijk ook essentieel, maar dat spreekt voor zich. We zoeken trouwens vrouwen én mannen. Bij een nanny denk je meteen aan een vrouw, maar we vinden een mannelijke oppas ook hartstikke leuk!”

Aanmelden als oppas? Kijk dan op: www.nannyrecruiter.nl

Foto voorlezen: Designed by Katemangostar
Geschreven door: Redactie