WK voetbal: voor welk team ben jij nu? 

Heren: welk team moet het wk winnen en dames: welke voetballer zie je graag?

Vandaag begint het Wereld Kampioenschap voetbal met om vijf uur vanmiddag de eerste wedstrijd in groep A, tussen gastland Rusland en Saoedie Arabië.  De finale wordt zondag 15 juli gespeeld. Ga jij kijken?

Flauw. Natuurlijk kijk je. Ook al moeten we het zonder het Nederlands Elftal doen. Wie van voetbal houdt, kijkt het WK. Toch? De grote vraag is natuurlijk: voor wie ben je? 

Favorieten

Ben je een liefhebber van België omdat het ons buurland is of kies je toch liever voor het Engelse voetbal? Gaat Spanje het doen of wordt het toch één van de genoemde favorieten: Brazilië, Duitsland of Frankrijk? 

Bord op schoot

Spanje komt morgenavond om 20 uur in actie. Frankrijk een dag later, om 12 uur. Dat wordt in ieder geval zaterdagmiddag voor de buis hangen. Tot ver in de avond kun je voetbal kijken want er worden zaterdag vier wedstrijden gespeeld. 

Duitsland is dan zondag aan de beurt, om 17 uur. Een heerlijke tijd. Bord op schoot voor de tweede helft. En blijf daar maar lekker zitten want Brazilië speelt die avond om 20 uur. De Belgen zijn maandag aan de beurt. Die kun je zien als je vroeg uit je werk bent. Om 17 uur. En ook Engeland moet die avond ook aan de bak. 

Volledig speelschema

Voor het hele schema kun je hier kijken. We hebben dus heel wat voetbaldagen te gaan. De opening wordt door de Braziliaanse Ronaldo en Robbie Williams voor hun rekening genomen en is live te zien op NPO1. 

Sixpack van jewelste

Even voor de dames die het eerste weetje gemist hebben: de 32-jarige Torres die uitkomt voor Panama lijkt de zwaarste voetballer van het WK te zijn met zijn 99 kilo. Nu denk je; wat moet ik daarmee? Maar hij toonde tijdens een persconferentie zijn torso. Geen grammetje vet, één bonk spieren. Een sixpack van jewelste. Misschien interessant om op te letten. Hij komt maandag om 17 uur in actie. 

Nou vooruit, nog even wat meer info voor de lady’s. Een aantal namen die vorig jaar werden genoemd als knapste voetballers ter wereld: de Franse Giroud, de Spaanse Fabregas en Alonso, de Duitse Hummels, en de Portugese Ronaldo. Maar dat was vorig jaar.

Wat dacht je van Griezmann van Frankrijk, die wel eens flink veel in beeld kan zijn, als Les Blues het ver gaan schoppen. Iedere wedstrijd weer staan er 22 kerels op het veld. Dus als je je verveelt… maak je je eigen competitie.