Winnaars vrijwilligersprijzen 2016 bekendgemaakt

DeBroekriem, VoedselLoket Almere en Flore Brummans van stichting Wilskracht: dit zijn de winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. De Broekriem viel dubbel in de prijzen: deze off- en online community voor werkzoekenden won ook de publieksprijs.

De andere publieksprijzen gingen naar Prachtlint en André Blaauwgeers van Griendtsveenpark. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VriendenLoterij en de VNG. Movisie is de organisator.

Uitreiking

Staatsecretaris Martin van Rijn (VWS) reikte prijzen uit tijdens het Gratis Goud Festival in Deventer op de nationale Vrijwilligersdag (7 december). De jury, onder leiding van Ella Vogelaar, voorzitter van Vereniging NOV, koos uit ruim 400 inzendingen drie winnaars in drie categorieën. VNG-voorzitter Jan van Zanen (burgemeester van Utrecht) was een van de juryleden.

Samenwerking

Van de vrijwilligersprojecten die zich dit jaar en in 2015 hadden aangemeld voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen, blijkt 85% tevreden over de samenwerking met gemeenten. Dat blijkt uit een recente peiling onder de projecten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de winnaars en de genomineerden op: