Wil jij wel of geen reclamefolders in je brievenbus?

Een groot deel van de vijftigplussers lijkt nog altijd graag reclamefolders te ontvangen. Ze kijken liever met een kop koffie erbij de folders door dan dat ze internetreclame zien. Ze vinden de folders overzichtelijker. 

De stapel papier met reclame is daarna goed voor de oud-papier opbrengst van de verenigingen en de postbezorger moet ook aan het werk blijven, zo menen veel mensen. Tegenstanders vinden het papierverspilling en milieuvervuiling. 

Er worden overigens steeds minder folders bezorgd. Een gemiddeld huishouden ontving vijf jaar geleden zeven meer folders dan nu, maar het zijn er gemiddeld altijd nog dertig. 

Nee-nee sticker

Steeds meer huizen plakken echter een ‘nee-nee’ sticker op hun brievenbus. Zo’n sticker van nog geen twee euro, werkt tegen ongeadresseerde reclame en folders. Je krijgt dan geen reclamedrukwerk meer door de brievenbus en geen huis-aan-huis-bladen. Wil je die plaatselijke kranten wel ontvangen dan is de ‘nee-ja’ sticker de bedoeling. 

Geadresseerde reclame

Er is ook geadresseerde reclame die op naam staat of post gericht aan ‘alle bewoners’. Daarvoor kun je je gratis afmelden bij Postfilter. Je kunt dan ook nog een keuze maken en bepaalde reclamefolders wel willen ontvangen. 

Ben je ergens klant, dan krijg je hun geadresseerde folders sowieso. Wil je dat niet, dan moet je dat zelf melden bij het betreffende bedrijf. Gaat het om post van een overleden familielid of partner dan regel je een afmelding bij het Nationaal Overlijdensregister. Dan worden (10 jaar lang) de contactgegevens van de overledene geblokkeerd. 

bron: plusonline

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top