close
  • maandag 26 oktober
Werk en opleiding

Wie werk zoekt, heeft het voor het uitkiezen

Wie werk zoekt, heeft het voor het uitkiezen

Zoek je een baan? Dan heb je het voor het kiezen. Althans, zo lijkt het nu er enorm veel openstaande vacatures zijn. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) spreekt van een recordhoogte. 

In het tweede kwartaal waren er zestienduizend vacatures meer en daarmee was het record van 2007 gebroken. Eind juni stond de teller op 251.000 vacatures. Met name in de handel en in de horeca steeg het aantal openstaande banen, respectievelijk met vierduizend en drieduizend.

Mensen gaan weer naar werk zoeken

Toch zijn er ook nog meer dan driehonderdduizend werklozen. Weliswaar 87.000 minder dan vorig jaar, maar het zijn er nog altijd veel. Die werkloosheid neemt niet evenredig af met het aantal mensen dat een baan vindt. Mensen die al waren gestopt, zien weer mogelijkheden en gaan nu weer naar een baan zoeken.  

Vast contract

Dat het afgelopen kwartaal meer mensen een vast contract kregen, is voor velen een welkome ontwikkeling. Volgens het CBS stijgt dat aantal al twee kwartalen lang. Een hogere stijging dan het aantal mensen met een tijdelijk contract. 

Bron: nos

Geschreven door: Redactie