Op tijdstip DWDD: Margriet van der Linden, wie zeg je?

Margriet van der Linden gaat M. presenteren. Een eigen programma, iedere doordeweekse avond op het tijdstip van DWDD.

Je kunt je laten afleiden door die lok, die ze altijd op een bijzondere manier draagt, maar je zou Margriet van der Linden (48) tekort doen door het slechts over haar kapsel te hebben. Margriet is een doorgewinterde journaliste die onlangs nog het televisieprogramma Moltalk bij AvroTros presenteerde. Ze was zelf in 2015 deelneemster aan dat programma. Sterker nog; ze wás de mol.

Vanaf 14 mei het programma M.

Een slimme dame, die een stevig gesprek wel aandurft. Laten we hopen dat het daar van komt, want ze gaat vanaf morgen, 14 mei het programma M. presenteren op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Ze is daarmee de volgende die de eer heeft dit deel van de avond op televisie te vullen. Tijd voor Max ging haar voor. 

Van der Linden werkte na haar studie journalistiek onder andere bij het Nieuw Israëlietisch Weekblad, bij De ronde van de Witteman en RTL nieuws en presenteerde ook programma’s bij RTL5. Ze werkte voor actualiteitenrubrieken en was freelance correspondent in de Verenigde Staten. 

Feministisch magazine Opzij

Veel lezers kennen haar als hoofdredacteur van het feministische magazine Opzij, en daarvoor van het vrouwenblad Blvd. of van haar presentatie van het programma Zomergasten in 2009, wat ze eens ‘de hemel onder de televisieprogramma’s’ noemde. Ze bracht het op haar eigen manier en kreeg nogal wat kritiek te verduren. 

Ze schreef tot nu toe één boek: De Liefde Niet, over haar jeugd, haar strijd met haar christelijke achtergrond en seksuele geaardheid. Ze is streng gereformeerd opgevoed. Nu is Margriet getrouwd met een vrouw. “De hoofdpersoon ligt redelijk dicht bij mijzelf,” zegt Van der Linden in een televisie-interview (De Wandeling). In datzelfde interview vertelt ze dat via de journalistiek de ramen naar de wereld voor haar open gingen. Naar werelden die ze niet kende, die in haar jeugd ver bij haar vandaan werden gehouden. 

foto: superguide.nl