Welke e-bike heeft de kortste remweg?

Vanuit 20 km/u in zo min mogelijk (centi)meters volledig tot stilstand komen. Dat was de uitdaging tijdens de vierde en laatste dag van de ANWB E-bike Challenge.

Voor de slotetappe van de E-bike Challenge verzamelde het testteam zich afgelopen zaterdag in het Zeeuwse Burgh-Haamstede. Met op het programma de 38 kilometer lange Deltaroute en enkele challenges konden de deelnemers nog eenmaal de verschillende e-bikes goed uitproberen. Bekijk hieronder ook het verslag van onze Razende Reporter Gijs.

Remtest
De remtest vormde tijdens de challenges het belangrijkste onderdeel. Met als onderzoeksvraag: hoe lang is je remweg als je met 20 km/u vol in de ankers gaat? Monique Houwing toonde op de Keola Delft aan dat deze heel kort kan zijn: 24 cm. Ook de meeste andere deelnemers kwamen (ruim) binnen een meter tot stilstand.

Deltaroute
Het testteam moest ook tijdens hun tocht door Zeeland af en toe flink in de remmen. De Deltaroute leidde het e-bikepeloton namelijk langs gladde grindpaadjes, steile afdalingen en scherpe bochten. Veelal dwars door de duinen en met zicht op zee. Maar het afwisselende parcours toonde ook de rust en ruimte in de Zeeuwse polder, beroemde Deltawerken en gezellige badplaatsen.

Testdagen
Met het voltooien van de Deltaroute eindigde de eerste editie van de ANWB E-bike Challenge. Na vier zonovergoten testdagen en een schat aan informatie over de e-bikes kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement.