close
  • maandag 28 september
Zorg en Zekerheid

Weet jij wat je moet doen bij pech onderweg?

Weet jij wat je moet doen bij pech onderweg?

Pech onderweg naar je vakantiebestemming is goed waardeloos, maar wie goed verzekerd is en de alarmcentrale belt, wordt geholpen. Slechts  zeven procent van de mensen die in de problemen komt, doet dat. 

We besteden uren aan het uitzoeken van een vakantiebestemming, maar aan of we veilig en goed verzekerd genoeg de grens over gaan, klaarblijkelijk stukken minder tijd. Veel Nederlanders weten nauwelijks wat ze moeten doen bij pech of medische ongelukken in het buitenland. En driekwart van de mensen die op vakantie gaat, krijgt wel eens met een ongeluk, pech of ziekte te maken. 

Alarmcentrale

Alarmcentrale Eurocross ondervroeg 1500 mensen naar onder meer wat je moet doen bij pech op reis. Zeven procent schakelde als eerste de alarmcentrale in, vijftig procent bracht de reis- of zorgverzekering op de hoogte. De andere helft deed dat dus helemaal niet. 

Verzekering

Vijftien procent heeft geen idee of ze aanvullend verzekerd zijn voor medische zorg in het buitenland. En maar liefst 25 procent van de ondervraagden had geen idee wat de verzekering dekt bij calamiteiten over de grens. Zorgkosten in het buitenland kunnen flink oplopen als het niet wordt gedekt. 

Een aantal tips om veilig en verzekerd op reis te gaan:

Bron: AD

Geschreven door: Redactie