Weer en meer over die smerige winkelkar

Die winkelkar vol bacteriën houdt de gemoederen bezig. Wat een supermarkt nu weer bedacht heeft!

Je ziet ze niet, maar ze zijn overal: bacteriën. Vaak is het beter er maar niet te veel bij na te denken, maar sinds wij (van de redactie) dat van die winkelkarren onder ogen kregen, komen we er niet meer van los. Eh.. juist wel en willen we liever die kar niet aanraken, alleen als deze net gewassen is. Gelukkig is er een supermarkt die dit een beetje snapt. Lees maar. 

Smerige winkelkarretjes, we schreven er al over in Wasstraat voor winkelwagens. Vooral kinderen met snotneusjes en smerige handen zorgen voor de nodige bacteriën. En dan kom jij met je grote gezins- of feestje!-boodschappenlijst. Muntje d’r in en rijden maar. Gatver… want niet alleen de duwstang van de kar heeft het zwaar als het om viezigheid gaat. Wat dacht je van schoenen. Ja, kinderschoenen.

Zwembadslofjes

De Albert Heijn in het Noordhollandse Castricum bedacht een ‘ludieke actie met een serieus tintje’ om aandacht te vragen voor de hygiëne in de karretjes. Ze voerden zwembadslofjes in, van die blauwe plastic hoesjes voor over je schoenen. Officieel moeten kinderen gebruik maken van het zitje van een winkelkar, maar ze zitten ook vaak in de kar zelf. Vaak met smerige schoenen, het zijn tenslotte kleine kinderen, maar vervolgens leg jij daar je boodschappen weer neer.

Signaal

Om daar aandacht en bewustwording voor te vragen, mochten kinderen er tijdelijk alleen in als ze slofjes droegen. Er stond een bak vol bij de ingang van de supermarkt. De regel was maar een paar dagen van kracht. Het ging het AH filiaal alleen om het signaal en volgens de manager was het een geslaagde actie. Hopelijk worden de zitjes nu weer meer gebruikt. En die winkelkarren, die gaan regelmatig door de wasstraat.