Paleis voor een Prikkie: is dat herinrichten of opkalefateren?

'We willen altijd korting'. Frank en Rogier komen terug met Paleis voor een Prikkie.

Misschien moet jij ook twee keer kijken of het haar van de ene wel helemaal echt is en hoe de outfit van die ander nu weer in elkaar steekt, maar daar gaat het helemaal niet over. Het gaat er over dat de heren met spullen van marktplaats of de kringloop een woning een beetje kunnen opkalefateren. Of noemen we dat herinrichten?

Frank en Rogier zijn zelf nogal van de centen en komen zelfs een beetje extravagant over. De een altijd net wat té bruin, met een potloodlijntje onder zijn ogen en een bijzondere bos haar (het zit altijd een beetje vreemd. Een beetje te geboetseerd, zeg maar), de ander heeft meestal de lamswollen trui over de schouders gedrapeerd, over het overhemd heen.

Flaboyanter

Maar wat doet het ertoe (het doet er natuurlijk veel toe, want het trekt kijkers). Ze zijn best leuk zo samen en goed voor een tweede serie Paleis voor een Prikkie. Geer en Goor die een huis herinrichten, zoiets. Maar dan anders. Nog flamboyanter, voor zover dat kan.

Armoedig

Ze trachten een woning die er niet al te gezellig uitziet, beetje armoedig zelfs, een upgrade te geven. Het moet allemaal gebeuren met een klein budget (250 euro) dat ze vooral uitgeven in kringloopwinkels. Daar moet je creatief voor zijn (‘Jij bent creatief en ik doe alsof en dan komt het samen wel voor elkaar’) en dat lijken beide heren wel aan te durven.

Euro

Een hele kunst, want ze richtten eerder huizen in van behoorlijk gefortuneerde types, waarschijnlijk met flinke budgetten of misschien zelfs carte blanche als het om de poen gaat. Of dat waar is, weten we eigenlijk niet, maar het past goed in het verhaal. In ieder geval moeten ze nu snuffelen en rommelen om het voor elkaar te krijgen. Soms verkopen ze dan nog wat, en altijd dingen ze af. Ze zijn best aardig, en let ook even op hoe ze het woord ‘euro’ uitspreken. (aardappel…).

De Realityserie komt terug en je kunt je er nu voor inschrijven. Het programma wordt uitgezonden op SBS6.