Wat trek je aan naar strand of zwembad?  

Fred van Leer geeft badmode-advies. Ook aan de mannen, met of zonder goed gevulde voor- en achterkant.

50+ blogster Tietia ondervond kortgeleden aan den lijve hoe belangrijk het is om een goedpassend badpak aan te hebben als je gaat zwemmen. Ze schreef er een hilarisch blog over.

Nu de temperaturen echt zomers zijn, is het weer tijd om de zwemkleding tevoorschijn te halen. Mocht je aan iets nieuws toe zijn, dan geven we je hier de laatste trends in badmode volgens Fred van Leer. Gewoon, omdat het leuk is.

Trend is meer bedekken

Mannenbadpak

Vroeger droegen ook de mannen een badpak. We kennen allemaal het beeld van een hemdachtig geval met strepen. In de loop van de tijd werd de badmode steeds kleiner; na de Tweede Wereldoorlog kwam de bikini. Tegenwoordig is het juist een trend om meer te bedekken. Grotere broekjes en meer badpakken. Een rokje er overheen en je kunt ook zo de stad in, aldus Fred van Leer. Er zijn dit seizoen zelfs badpakken met mouwtjes eraan. Meer bescherming tegen de zon en ook makkelijk bij het surfen.

Gestippelde kreeft

De bohemien stijl die al een tijdje in is, blijft populair volgens Fred. Pas wel op met gehaakte bikini’s, als je verbrandt zie je eruit als een gestippelde kreeft. Bij de bikinibroekjes komt iedereen deze zomer aan zijn trekken: hoog uitgesneden of een heupbroekje. Het is maar net waar je je het prettigst in voelt. Een setje met een bandanatopje en een broekje tot je middel is helemaal hip. Ook de bikini bovenstukjes kun je met mouwtjes kopen.

Liever geen nude

Qua kleuren is alles mogelijk, je ziet vooral veel roze en geel. Ook is het trendy als top en broekje niet bij elkaar passen. Fred van Leer zelf is fan van zwart, maar ook wit is prima. Al moet je dan niet het water in gaan, dan zie je alles. Van de nude-trend is hij geen fan. Dan lijkt het alsof je niets aan hebt. “Je moet er een bloedlekker lijf voor hebben, anders is het niet heel knap,” aldus de stylist.

De hele dierenwereld

Voor de mannen zijn er deze zomer zwemshorts met veel kleuren en prints. Ze kunnen deze zomer alle kanten op. Flamingo’s, octopussen, toekans, de hele dierenwereld kan erop. Speedo’s zijn alleen weggelegd voor mannen met een ‘een goed gevulde voor- én achterkant’, vindt Fred. Geldt dat niet voor jou, dan is de short beter, maar dan wel zonder al te veel drukte. Een onverwachte uitspraak voor iemand die zelf nogal flamboyant is. Ook strings vindt hij ‘voor niemand een goed idee’.

Bron: Nu.nl