person holding black android smartphone

Wat te doen met je smartphone voordat je gaat slapen?

Je smartphone is waarschijnlijk een van de eerste dingen die je ’s ochtends oppakt en een van de laatste dingen die je ’s avonds neerlegt. Maar wat moet je eigenlijk met je smartphone doen voordat je gaat slapen? Moet je hem opladen, uitschakelen, op vliegtuigstand zetten of slim verbruiken? In dit artikel geven we je enkele tips om ervoor te zorgen dat je smartphone je nachtrust niet verstoort.

Opladen

Het is verleidelijk om je smartphone ’s nachts aan de oplader te laten liggen, zodat je de volgende dag met een volle batterij kunt beginnen. Echter, experts raden aan om je smartphone niet de hele nacht aan de oplader te laten liggen. Dit kan namelijk leiden tot oververhitting en kan de levensduur van de batterij verkorten. Het is beter om je smartphone op te laden voordat je gaat slapen en hem dan los te koppelen van de oplader.

Uitschakelen

Sommige mensen geven er de voorkeur aan om hun smartphone volledig uit te schakelen voordat ze gaan slapen. Dit kan helpen om afleiding te voorkomen en je geest tot rust te brengen. Als je je smartphone uitschakelt, kun je ook voorkomen dat je ’s nachts gestoord wordt door meldingen en telefoontjes. Het nadeel hiervan is dat je je smartphone niet als wekker kunt gebruiken, tenzij je een aparte wekker hebt.

Vliegtuigstand

Een andere optie is om je smartphone op vliegtuigstand te zetten voordat je gaat slapen. In vliegtuigstand worden alle draadloze verbindingen, zoals wifi en mobiele data, uitgeschakeld. Hierdoor ontvang je geen meldingen en telefoontjes, maar kun je je smartphone nog wel als wekker gebruiken. Het voordeel van vliegtuigstand is dat je batterij langer meegaat, omdat je smartphone geen energie verbruikt voor draadloze verbindingen.

Slim verbruik

Als je je smartphone niet wilt uitschakelen of op vliegtuigstand wilt zetten, kun je ervoor kiezen om slim met je verbruik om te gaan. Dit betekent dat je meldingen en telefoontjes kunt uitschakelen voor bepaalde apps of contacten, zodat je alleen wordt gestoord als het echt nodig is. Je kunt ook de helderheid van je scherm verlagen en de slaapmodus inschakelen om energie te besparen. Door bewust om te gaan met je smartphonegebruik voordat je gaat slapen, kun je ervoor zorgen dat je nachtrust niet wordt verstoord.

Kortom, er zijn verschillende opties die je kunt overwegen voordat je gaat slapen. Of je nu je smartphone oplaadt, uitschakelt, op vliegtuigstand zet of slim verbruikt, het belangrijkste is dat je een routine creëert die bij jou past en ervoor zorgt dat je een goede nachtrust hebt.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top