close
  • maandag 26 oktober
Culinair

Wat eten we met dit warme weer?

Wat eten we met dit warme weer?

Bij 50+ loopt een ontzettend leuke stagiaire rond, Sam. Sam heeft als jonge meid het schrijfvirus te pakken en vertelde dat ze ook van lekker eten houdt. En zo kwam het dat Sam iets over zomerse gerechten wilde schrijven. Ze wist er wel een paar, zei ze. 

Maar in de keuken staan met dit mooie weer, dat leek haar nou ook niet alles. Dus ging ze op zoek naar makkelijke verfrissende maaltijden voor deze warme dagen. En dat vond de redactie een supergoed idee. Samen met Sam leek het ons nog beter om jou te vragen wat jij deze dagen op tafel zet. Kunnen we een mooi zomerse rubriekje van maken.

Sam geeft een voorzetje met deze twee heerlijke salades: 

Watermeloen salade

“Op 1 staat bij mij de watermeloen salade. Deze salade is lekker fris en is snel te maken. Wat moet je doen? Mix in een bakje wat olijfolie, citroensap, honing en wat zout door elkaar. Snijd dan de watermeloen, rode ui, komkommer en kruiden en doe deze samen in een grote kom. Doe nu de olijfolie mix en fetakaas over de salade en roer het goed door elkaar. Nu heb je een superlekkere frisse salade gemaakt.” (op de redactie maakte Sam een eenvoudige variant van deze salade. Ze maakte er een foto van. Smullen!)

Aardbeien avocado salade

“Op nummer 2 staat de aardbeien avocado salade. Snijd de aardbeien en avocado in stukjes. Was de spinazie en doe alles in een leuke kom. Doe er eventueel wat hennepzaadjes, zeezout en zwarte peper bij. Hussel alles door elkaar. Maak vervolgens de dressing. Meng alle ingrediënten in een kommetje. Roer alles goed door elkaar. Verdeel de salade over twee borden en schenk de dressing er overheen.”

Geschreven door: Redactie