close
  • zondag 28 november
Algemeen

Wanneer gaat jouw huisdier geld opleveren?

Wanneer gaat jouw huisdier geld opleveren?

Dieren doen het altijd goed op Social Media. Koddige katten, schattige puppy’s, lieve konijntjes en knappe papagaaien, er is geen ontkomen aan. Dat is dan nog vooral voor de leuk, een kiekje met je eigen huisdier. Maar het kan ook anders.

Wist je dat er ook geld in omgaat? Er zijn namelijk dieren met echt heel veel volgers en dan rinkelt de kassa dus ook. Vooralsnog vooral in het buitenland, maar ook in Nederland hebben we dieren met heel veel volgers.

Hamlet heeft zelfs een eigen Youtubekanaal

Biggetje @hamlet_the_piggy heeft 330.000 volgers. De Instagramomschrijving luidt Female pig from LA living in Nashville. Therapy pig. Enjoying the spoiled life like every pig should. Hamlet heeft zelfs een eigen Youtubekanaal met onder andere een filmpje waarin ze in een zomerse outfit in een felroze auto rondrijdt.

Een rugzak van Kat Nala

Of de kat @nala_cat (8 years old. Siamese/Tabby-mix. Rescued from a shelter at 5months.), die niet alleen 3,6 miljoen Instavolgers heeft, maar ook zakendeals met producenten van kattenvoer en wasmiddel. Ze heeft ook een website, nalacat.com, waar je in de webshop een Nalarugzak of een Nala t-shirt kunt scoren. Eigenlijk een hele gewone kat, dus daar zit een kans.

Dat gaat best ver. Je vindt er foto’s van een lachende egel met sokjes aan

Tamme egel @Mr.Pokee maakt reclame voor zonnebrillen en dekentjes. Ook dit dier heeft een website waar je merchandising kunt kopen. Je vindt er foto’s van een ‘lachende’ egel met sokjes aan. Tja, dat gaat best ver.

Geld verdienen aan je huisdier

In ons land zijn ze er dus ook, de dieren met meer Instagramvolgers dan wij waarschijnlijk ooit zullen hebben. Bijvoorbeeld Dirkieeeee de kat (12.000), politiehond Bumper (20.900) en mopshondje Pip The Pug (286.000). Of de eigenaren van deze huisgenoten er ook geld aan verdienen is niet bekend, maar het zou zomaar kunnen.

De vraag is wel waar de grens ligt van wat nog onschuldig is en wat tegen dierenleed aan zit. Zou jij het willen, geld verdienen aan je huisdier?

Geschreven door: Redactie