Wandelen, walking, hiken: geen trend, we doen het allemaal!

Wandel jij ook graag?

Wandelen om je hoofd leeg te maken of juist om inspiratie op te doen. Dat bestaat al sinds sint-juttemis. Freud deed het om na te denken en mijn opa om stoom af te blazen. Kortom; wandelen is absoluut geen trend. Het is zo oud als de weg naar Rome.

Vroeger werd het vooral geassocieerd met vijftigplussers. Tegenwoordig zijn eveneens de twintigers en dertigers massaal aan de wandel, of zoals zij het liever noemen: hiken. Wandelen doe je namelijk met nordic-walkingstokken, je eigen koffie in de thermos mee en oubollige wandelschoenen aan. Stoffig. Nee, hiken doe je met je korte broek en kekke schoenen aan. Daarbij moet je niet vergeten om selfies te maken bij natuur fenomenen, zoals watervallen, gletsjers en vulkanen. Hip.

Upgrade

De marketeers hebben zo langzamerhand het woord wandelen vervangen door hiken. Het principe blijft natuurlijk hetzelfde. Het is gewoon een afstand te voet afleggen. Van punt A naar B gaan. Op een langzame manier. Hiken klinkt cooler. En het verkoopt beter. Vandaar dat de accessoires de afgelopen jaren een upgrade hebben gekregen. Iedereen wil plots een Kipling rugzak. En de wandelschoenen zijn ook een stuk modieuzer. Geen overbodige luxe, want die waren toch wel lelijk.

Gewoon gaan

Wandelen is iets wat er bij hoort. We doen het elke dag. Vroeger en nu. Het is heel normaal. Laten we het vooral geen trend noemen. Hooguit is er sprake van meer boekingen bij reisbureaus in wandelgebieden. Eastpak rugzak om je schouders en go with the flow!

Soms heb je van die reizen waarbij je rugzak van de ene plek naar de andere plek wordt gebracht. Ideaal, hoef je alleen een heuptasje mee te nemen. Van al dat wandelen schijn je niet alleen een frisse neus te krijgen maar ook een geweldig figuur. Mooi meegenomen.

Heb jij al zin om aan de wandel te gaan? Er zijn in Nederland heel veel mooie wandelgebieden. Op de site wandelnet zijn bijvoorbeeld leuke wandelroutes te vinden.