Waarom werkt de BLIND DATE vaak zo goed

BLOG – Sabine Breuls legt in dit blog uit waarom een Blind Date vaak zo goed werkt.

Veel singles vinden het spannend om op blind date te gaan. Ze willen het liefst wat meer weten over het uiterlijk van hun date. Dat ze geen foto te zien krijgen maakt ze onzeker. Maar geloof me, op basis van een foto kan iemand afgewezen worden terwijl deze persoon op alle andere fronten een perfecte match zou kunnen zijn. Mensen denken vaak dat verliefdheid je overkomt terwijl je met een goed afgewogen keuze veel liefdesleed kunt voorkomen.

Verbinding tijdens gesprek

Kijk je wel eens naar het programma ‘First dates’? Die mensen zijn soms aangenaam verrast als hun date verschijnt maar ook zie je ze soms wegkijken en denken “oh nee!”

Wat blijkt?  Het komt vaak voor dat degenen die meteen weg waren van elkaars uiterlijk niet met elkaar verder gaan na de eerste of tweede date. In het geval dat de eerste aanblik niet tot euforie leidde, blijkt soms dat er tijdens het gesprek zoveel verbinding ontstaat dat die date ineens wel heel aantrekkelijk werd voor de ander. Omdat je met andere ogen naar die persoon gaat kijken!

Uiterlijk blijkt bijzaak

Bij het ‘swipen’ op datingapps komt het vaak niet eens tot een date. Daar worden mensen meteen weg “geswiped” als het uiterlijk niet voldoet aan de wensen. Het profiel wordt vaak niet eens gelezen terwijl dat op de lange duur veel belangrijker is dan het uiterlijk. Aan die blonde lokken, mooie ogen of sexy lippen raak je gaandeweg wel gewend, na verloop van tijd blijken de karaktertrekjes en opvattingen over normen en waarden toch belangrijker te zijn.

Natuurlijk is fysieke aantrekkingskracht belangrijk maar het is echt niet vreemd als die er niet direct is, die kan later alsnog komen als je iemand beter hebt leren kennen.

Onverwacht leuk

Stel, je bent een man en je gaat een avond met vrienden op stap in een café. Onderweg naar de bar voor een drankje ben je al een paar keer langs een vrouw gelopen die jou niet is opgevallen. Later op de avond kom je met haar in gesprek omdat het een kennis blijkt te zijn van een van je vrienden. In eerste instantie was er geen vonk maar gewone belangstelling in haar. Maar tijdens dat gesprek gebeurt het…je vindt haar onverwacht leuk. Jullie raken niet uitgepraat en wat een passie als ze vertelt over haar werk, laatste vakantie of avontuur. Je voelt hoe haar ogen zich in die van jou vastpinnen en als ze lacht heeft ze van die mooie kuiltjes in haar wangen. Een van haar voortanden staat een beetje scheef, je merkt dat je daar steeds naar kijkt en beseft dat dit zo leuk bij haar past. Aan het eind van de avond wil je niet weg zonder dat je haar telefoonnummer hebt gekregen, vastbesloten haar nog een keer te ontmoeten!

Dit werkt andersom bij vrouwen natuurlijk net zo: “Die stille, wat onopvallende man blijkt een heel interessant persoon te zijn met een leuke lach en een prettige, warme, lage stem, die rustig vertelt wat hij zoal doet. Kriebels in de onderbuik, …waarom heb ik hem niet eerder gezien?” 

Relatiewaarden

Deze vrouw of man zou je misschien weg ‘geswiped’ hebben op een datingapp. Maar zij blijken in het echte leven meer dan de moeite waard om te ontmoeten. Bij een blind date kom je er nog niet direct achter of je op de lange duur bij elkaar zou kunnen passen. Wat een ander echt belangrijk vindt in een relatie ontdek je niet direct in een eerste ontmoeting.

Dat is ook logisch, probeer daarom je oordeel uit te stellen, geef iemand het voordeel van de twijfel.

Juist door vaker af te spreken en samen iets te gaan ondernemen kom je erachter of je over belangrijke dingen hetzelfde denkt en elkaar goed aanvult in sommige situaties.

Het geluk gevonden

Al onze geslaagde stellen hebben het geluk gevonden omdat ze elkaar via een blind date hebben ontmoet. Een vrouw vertelde dat zij nooit op haar huidige partner zou zijn gevallen op basis van een foto, ze zou zijn foto opzij hebben ‘geswiped’. Door onze manier van bemiddelen heeft ze hem wel een kans gegeven en na meerdere ontmoetingen kwamen ze er beiden achter dat ze heel veel met elkaar gemeen hadden. Ze werden verliefd!

Inmiddels zijn ze getrouwd en heel gelukkig met elkaar.

Zie hun verhaal via deze link, halverwege de uitzending van ‘Tijd voor MAX’: https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv/tijd-voor-max/valentijnsdag-een-liefdevolle-uitzending/POW_04560616/

Voor meer informatie over onze werkwijze, neem contact op met Sabine Breuls, 06-25329069 of ga naar de website www.toekomstrelatie.nl