Vrouwen van boven de 50 willen graag toy boy

Wellicht voor vele een verassing, voor anderen een bevestiging. Uit een recent gepubliceerd artikel van datingsite 50plusmatch blijkt dat vrouwen van boven de 50 veelal op zoek zijn naar een jongere man. In veel gevallen hoor je dat oudere mannen op jongere vrouwen vallen. Die stelling lijkt nu volledig omgedraaid.

Eenduidige leefstijl
De analyse van 50plusmatch geeft weer dat vrouwen die midden in een actief leven staan, in hun partnervoorkeuren een jongere leeftijd dan hun eigen leeftijd opgeven. Vaak zijn ze op zoek naar een liefdespartner met een soortgelijke stijl van leven. Oudere mannen hebben in hun ogen een minder actieve levensstijl en zouden daarom minder goed in het actieve leven van de vrouw passen. Online daten is een gemakkelijk medium waarmee leden zelf de voorkeur voor leeftijd kunnen aangeven. De datingsite geeft dan partnervoorstellen.

Verdeeldheid onder vrouwen
Tijdens dit onderzoek zijn diverse groepen dames in de leeftijd 50 plus dating vergeleken. Variabelen in het onderzoek waren onder andere door hun zelf ingestelde eigenschappen, interessen en voorkeuren. De meest ‘actieve’ single dames zouden volgens het onderzoek een een rijk sociaal leven te hebben, veel aan sport te doen en veel dienstdoen binnen het verenigingsleven. De wat ‘rustigere’ dames blijken volgens het onderzoek traditie getrouw het liefste thuis te zijn. Er wordt dan onder andere veel gelezen of televisie gekeken. Deze dames maken sneller de keuze voor een man met dezelfde leeftijd of zelfs ietsje ouder. Echter willen de actieve vrouwen het liefste een echte toy boy.