Vijf van de beste bedrijfsauto’s 

Je hebt inmiddels de keuze gemaakt dat je een bedrijfsauto gaat leasen. Privé een auto leasen is mogelijk, maar dit kun je als bedrijf natuurlijk ook doen. Een zakelijke leaseauto is immers ook zeker een optie. Dit kun je doen met allerlei verschillende leasevormen, waaronder een shortlease auto. Je zult de bedrijfsbus dan maar een tijdje kunnen gebruiken, dus het gaat niet een erg lang contract worden. Een bedrijfsauto leasen is dus wel zonder twijfel mogelijk, maar je moet dan wel gaan bepalen welk model je wilt kopen. Hieronder vind je vijf hele goede bedrijfsbussen. 

Ford Transit 

De Ford Transit is zonder twijfel één van de meest populaire bedrijfsauto’s van ons land. Dit komt onder meer doordat deze bus voorzien is van alle gemakken. Bovendien heeft Ford de Transit ontworpen om je werk zo gemakkelijk mogelijk te maken, terwijl de kosten niet al te hoog zullen zijn. Ze hebben bij het ontwerpen van de laadruimte bijvoorbeeld nagedacht over de standaardmaten van pallets, planken en buizen. De kans is hierdoor groter dat jij je materialen simpel mee kunt nemen van A naar B in de Ford Transit. Het onderhoud zal over het algemeen ook best meevallen.

Mercedes-Benz Vito

Als je als klusser of aannemer werkt dan heb je altijd veel materialen die je zult moeten vervoeren om de klus uit te kunnen voeren. Om dit te kunnen doen zul je natuurlijk een bedrijfsauto met een grote laadcapaciteit nodig hebben. Dit gaat niet alleen om de ruimte, maar ook om het gewicht. De Mercedes-Benz Vito is hier zonder twijfel goed voor gemaakt. Afhankelijk van het model kan deze bedrijfswagen tot maar liefst meer dan duizend kilogram aan gewicht dragen in de laadruimte. Bovendien hebben ze bij Mercedes-Benz goed nagedacht over hoe je de lading het beste kunt vastzetten en uitladen.

Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter ben je zonder twijfel al eens tegengekomen op de Nederlandse wegen. Het is namelijk een zeer geliefde bedrijfswagen, wat echt best logisch is. Je zou een ouder model kiezen van de Volkswagen Transporter, maar sinds 2015 is er ook een nieuw en verbeterd exemplaar op de markt. Dit is de Volkswagen Transporter T6. Alhoewel het wat verbeteringen heeft in vergelijking met de voorganger, maar alsnog heeft het hetzelfde kenmerk als de oudere Volkswagen Transporter: de functionele laadruimte. Voor jou is dit natuurlijk hartstikke voordelig. Dit is met name het geval als je veel materialen en gereedschappen moet vervoeren in de auto.

Opel Vivaro

Als je naast het fysieke werk ook veel te maken hebt met administratieve klusjes dan kan het lastig zijn om hier een geschikte locatie voor te vinden. Met de Opel Vivaro zal dit niet langer het geval zijn. Bij het ontwerpen van deze bedrijfsauto heeft Opel namelijk rekening gehouden met de plek die nodig is voor de materialen en gereedschappen in de laadruimte. Ook hebben ze gekeken naar het optimaal inrichten van de cabine, wat ervoor heeft gezorgd dat het mogelijk is om hier in te werken. Met name als ZZP’er kun jij hier handig gebruik van maken.

Renault TRAFIC

Ook de Renault TRAFIC hoort zeker tot de populaire bedrijfsauto’s. Het is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Renault en General Motors, net zoals de Opel Vivaro. Hierdoor lijken beide busjes best wel op elkaar. De TRAFIC heeft namelijk ook een zeer praktische cabine met veel opbergruimte, dus je kunt tussen de klusjes door eenvoudig een offerte opsturen of een BTW aangifte invullen en versturen naar de Belastingdienst. Daarnaast beschikt dit model van Renault ook over airco en een uitklapbare tafel, wat dus gebruikt kan worden als een handig bureau.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top