close
  • zondag 24 oktober
Algemeen

Verbonden tot in de eeuwigheid

Verbonden tot in de eeuwigheid

De wereld van Belinda

Na 35 jaar als personal assistant gewerkt te hebben, vond Belinda het als vijftigplusser wel welletjes. Ze besloot haar hart te volgen door te gaan schrijven over mensen met een bepaalde bezieling en wetenswaardigheden die wat haar betreft de moeite waard zijn om te delen. Vandaag deelt ze weer een column met jullie. Op een zomerse ochtend praat ze met de veelzijdige Gert van Beek en tiener Romy van Kleef. Een niet alledaags koppel dat zich kan rekenen tot de achtste generatie van magnetiseurs.

Verbonden tot in de eeuwigheid

Vlammend

Tijdens het uitwerken van deze column is het opvallend stil buiten. De zon schijnt uitbundig en de anders zo vrolijk tjilpende vogels, houden zich gedeisd in de luwte van het park. Hoe kan het ook anders! Het Gelderse hitterecord is na 75 jaar gesneuveld, en mijn vintage ventilator maakt overuren. Toch neem ik de situatie voor lief. Je verzetten tegen de vlammende hitte, heeft immers geen nut. Ik richt mijn aandacht liever op het uitwerken van alweer een bijzonder interview, met twee bevlogen mensen.

Power girl

Gert van Beek en tiener Romy van Kleef. Gert praat honderduit over zijn bloeiende, natuurgeneeskundige praktijk,  Relax-4u, waar lichamelijke ongemakken en emotionele klachten verholpen kunnen worden middels disciplines zoals magnetiseren, acupressuur en therapeutische massages. Daarnaast werkt hij een aantal uren per week, als docent in de eerste hulpverlening waar zijn reguliere- en alternatieve kennis, nagenoeg organisch versmelten. Sinds 2017 begeleidt en werkt hij samen, met de 16-jarige Romy. Deze power girl is onlangs gestart met een opleiding tot ambulanceverpleegkundige, en hoopt in de toekomst, Relax-4u te kunnen overnemen.

Hoe of wat

Er is veel geschreven over magnetiseren, maar hoe zit het nu precies? Volgens Google, kan iedereen magnetiseren. Het geven van gekanaliseerde energie, wordt ontwikkeld door training en veel te oefenen. Toch gaat het niet alleen maar om het doorgeven van energie. De magnetiseur gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarin de mens uit energiecentra (lees: chakra’s) en energielichaam (lees: aura) bestaat. Door middel van energieoverdracht (lees: het magnetiseren), worden blokkades opgeruimd, zodat de energie weer tintelfris gaat stromen. En het zelf herstellend vermogen geactiveerd wordt.

Kievit

De eerste keer dat Romy een beurs bezocht met Gert, was een ervaring om nooit te vergeten. Nadat hij Romy globaal had uitgelegd wat zij moest doen, behandelde zij een vrouw met een fikse hernia. Het resultaat was verrassend, want hierna liep de vrouw weer als een kievit. En wat deed dit met Romy? Zij ervoer dit als een regelrecht wonder!

Feilloos

Zijn gaven kwamen Gert, tijdens een van zijn stages, goed van pas. Zo maakte hij een precieuze tekening van het hart van een persoon, getroffen door een hartinfarct, inclusief een aantal levensreddende bypasses. Een feilloos weten, zonder de patiënt te hebben aangeraakt, waarbij de contrastfoto’s, zijn bevindingen bevestigden. Een verrassende uitkomst, want dit had zijn stagebegeleider nog nooit meegemaakt!

Knoeperd

Als docent heb je een lange zomervakantie, en het was zijn moeder die hem in 2012 nèt dat duwtje gaf, om daadwerkelijk iets met zijn passie voor de natuurgeneeskunde te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Een slaapkamer in het huis moest er aan geloven, en werd omgebouwd tot een professionele behandelruimte. En is inmiddels uitgegroeid tot een praktijk waar mensen hem, nagenoeg dagelijks, kunnen consulteren. En wil je je laten behandelen door Romy? Geen punt, want zij heeft haar eigen behandelruimte in een van de andere vertrekken van het huis. Mensen weten hen te vinden en komen van heinde en verre, dus vanwaar een  knoeperd van een reclamebord, bij de voordeur? Een dergelijke praktijk in een rijtjeswoning, uit de 20e eeuw, verwachten de nieuwkomers vaak niet, zodat hij het voorlopig laat hangen.

Kristalhelder

Vanuit gene zijde, adviseren vader, oom en nicht, Gert bij het magnetiseren, zodat hij exact weet hoe hij zijn handen, bij een een-op-een behandeling of groepshealing, moet gebruiken. Aanwijzingen waar hij blindelings op vertrouwt,  omdat hij hun energie en frequentie feilloos herkent. En hun gezicht niet te vergeten, omlijst door een kristalhelder wit licht.

Energetische koffie

Al van kinds af aan zag Romy spirits, en had zij geen benul wat zij hiermee aan moest. De knop ging om toen het haar in negatieve zin ging beïnvloeden. Haar kijk op die andere wereld is zoetjesaan veranderd, sinds dat zij  met Gert samenwerkt. Zij begrijpt nu beter wat zij ziet, en stuurt de spirits naar het licht. En als er lichtwezens zijn die maar aan haar blijven trekken, terwijl zij in bed ligt, stuurt zij Gert een WhatsApp, met de vraag of hij ze kan wegsturen. Door het visualiseren van een koepel van licht om haar ouderlijk huis, laten ze haar met rust, zodat zij lekker kan gaan slapen. Wat tevens helpt, voegt Gert toe, is het je uitspreken dat de spirits maar een andere keer op de koffie moeten komen. Je hoeft immers niet 24/7 beschikbaar te zijn.

Bruisen

Mijn vraag of ze zich een leven zonder hun gaven, kunnen voorstellen, is iets om over na te denken. Romy denkt van wel, omdat zij er (nog) niet dagelijks mee bezig is. Voor Gert ligt dit toch een beetje anders. Hij zal het vreselijk missen, en vergelijkt het met een wagen met vier wielen, waarvan er twee een klapband hebben. Zijn leven zal dan minder bubbelend bruisen.

Vriendschap

Sinds dat Gert een eigen praktijk heeft, wordt hij door een aantal mensen genegeerd, waarvan hij dacht dat het zijn ware vrienden waren. Niet dus! Toch neemt hij dit op de koop toe, en beschouwt hij de samenwerking tussen de reguliere- en alternatieve geneeswijze als een prachtige mix waar niet aan te tornen valt.

Wow!

Het geven van groepshealingen is oorspronkelijk ontstaan tijdens een Paraview beurs. De door Gert en Romy behandelde bekertjes met drinken vonden gretig aftrek bij de bezoekers. Het waren niet alleen de lekkere smaken, maar ook de uitbundige kleuren van de vloeistof, die de aandacht trokken. Blij verrast  door al die positieve reacties, besloten Gert en Romy nóg een stapje verder te gaan, en een groepshealing te geven aan ca 40 personen. Een absolute wow-ervaring aldus Gert, want de groep bleek veel baat te hebben bij hun helende en liefdevolle energie. Inmiddels hebben zij een praktijkruimte in Soest en zelfs op Curaçao waar  groeps-, aura- en chakrahealingen worden gegeven. Inspirerende ontwikkelingen waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Behandelwijze

Bij een een-op-een behandeling wordt nauwlettend het stoffelijke en het energetische lichaam geobserveerd, maar óók de manier waarop je de praktijk binnenwandelt. Hun manier van scannen van het lichaam, kan vergeleken worden met een röntgenfoto, zodat pijn en andere ongemakken zichtbaar worden. In overleg, met de cliënt stellen zij een behandelplan op en word je geadviseerd, om na een week terug te komen (de behandeling werkt een aantal dagen door). Na circa 3 tot 5 behandelingen, kan de cliënt weer de draad van zijn leven oppakken, en of je het nu geloven wilt of niet, zelfs klachtvrij worden! En dit geldt niet alleen voor je stoffelijke- en energetische ongemakken, maar tevens bij mentale en emotionele problematieken, zoals stress en faalangst.

Zelfgenezing

Jezelf genezen is mogelijk, maar kost iets meer tijd omdat je emoties het herstel vertragen, aldus Gert. Een fraai voorbeeld is Gert’s scoliose van 45 graden is (lees: een zijdelingse verkromming van de wervelkolom), waar hij voor 98% van hersteld is. De overige 2%, laat hij voor wat het is; dit hoort nou eenmaal bij hem.

Voor altijd

In hun vrije tijd gaan Gert en Romy, samen gezellig naar de bios of ergens een hapje eten. Iets waar hun omgeving in het begin, vraagtekens bij zette, maar uiteindelijk van zichzelf oploste. Men raakte eraan gewend. En Romy’s ouders? Zij maken zich er totaal niet druk om. En kunnen het goed met hem vinden. Een significant detail is dat Gert en Romy al heel wat levens, met elkaar gedeeld hebben, vertelt Gert enthousiast. Slik! Verbonden tot in de eeuwigheid? Tot ver achter de regenboog? Jazeker! Uitspraken die vaak een beetje lacherig worden afgedaan, en voortkomen uit onwetendheid en angst voor het onbekende.

Afronding

Wanneer duidelijk wordt dat alles gezegd en gedaan is, ronden wij het prettige gesprek af. Eenmaal weer buiten, lijkt het alsof ik op wolkjes loop. En voel ik mij gedragen door hun helende energie. Hoe gaaf!

Dag Gert! Dag Romy! Bedankt voor het inspirerende samenzijn.

Geschreven door: Belinda Inhulsen