Vandaag smullen van een Royal Wedding

Ben je er klaar voor?

Wij vinden Koningsdag leuk en vieren het feestelijk, maar de Engelsen houden pas echt van hun koningshuis. Als vandaag de Royal Wedding plaats vindt van Prins Harry en Meghan Markle gaan ze helemaal los. 

Sommige fans zitten al dagenlang achter dranghekken op strategische plekken in en rond het plaatsje Windsor. “Sinds woensdag kampeer ik hier op straat zodat ik zaterdag een goed plekje heb,” zegt een diehard fan aan een verslaggeefster. Ze heeft zich met opklapbed en slaapzak geïnstalleerd. Sommige fans kamperen er al veel langer. 

Das en hoed

De plechtigheid begint vandaag om 12 uur. Vanaf 11.15 uur arriveert de koninklijke familie met de 92-jarige koningin als laatste, voordat het bruidspaar entree maakt. Volgens de NOS is de dresscode: een jacquet of pak met das voor de man en een jurk plus hoed voor de vrouw. Leuk om te checken of al die rich en famous zich daar aan houden. En anders laat de pers het je wel weten. 

Iets minder traditioneel

Na het huwelijk volgen de rondrit door Windsor en een staande receptie in het kasteel. Dan een lunch in de Great Hall. Volgens kenners krijgen we een iets minder traditionele huwelijksaanpak dan we van de Britten gewend zijn. Maar dan moet je wel goed opletten. Het zit ‘m in de details. 

De NOS doet vanaf 12.15 live verslag, NPO 1.