Vandaag de langste file van het jaar?

BLOG – In de jaren negentig reed ik dagelijks vanuit het westen van het land naar Hilversum. Drie kwartier rijden, geen files. Totdat ik ander werk kreeg en Muiden voorbij moest. Pats, daar stond ik. Muurvast, in een file die dagelijkse kost werd.

Alhoewel het voor deze maand op de planning stond, is knooppunt Muiderberg al sinds dit voorjaar anders ingericht, maar nog altijd komen daar de drukke A1 en A6 bij elkaar. Niemand staat er nog van de drukte te kijken, want inmiddels is 300 kilometer aan file in Nederland normaal. Nu ja, wat je normaal noemt.

November spant de kroon

November spant de kroon omdat we met z’n allen moeten wennen aan het rijden in het donker. Als het regent, al is het maar een beetje gemiezer, wordt de ellende groter en groter. Net als vanmorgen eigenlijk. Het veroorzaakte op deze novemberochtend een van de drukste ochtendspitsen van het jaar, zo meldt de ANWB. Iets over half negen stonden we met z’n allen in een rij van 889 kilometer verdeeld over de bekende knooppunten.

Vanmorgen lagen de knelpunten vooral op de A4 tussen Den Haag en Delft, mede veroorzaakt vanmorgen door aanrijdingen. Wat ook geldt voor de A12 tussen Den Haag en Bodegraven. Op de A9 tussen Alkmaar en Diemen en op de A58 ging het vanmorgen ook flink mis. Succes tijdens de avondspits vanavond! Aan knooppunt Muiderberg zal het niet meer liggen. Maar al die andere plekken.

Sta jij ook dagelijks in de file?

Bron: AD.nl