Vanaf 10 december een nieuwe dienstregeling van Syntus Gelderland

Dit alles met als doel een logische reis voor de reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden

Op zondag 10 december gaat, tegelijk met die van NS, de nieuwe dienstregeling van Syntus Gelderland in voor het busvervoer op de Veluwe. Jaarlijks wordt de dienstregeling bekeken en vinden er wijzigingen plaats. Ook dit jaar worden aan de hand van de Gelderse OV-visie stappen genomen om vraag en aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar te laten aansluiten. De nieuwe dienstregeling komt mede tot stand op basis van tips en feedback van reizigers en chauffeurs. Dit alles met als doel een logische reis voor de reizigers met waar mogelijk verbeterde aansluitingen en realistische rijtijden.

Belangrijkste wijzigingen

  • Valleilijn 84 en 88 van Ede naar Wageningen via de WUR gaat in de spits 8 maal per uur rijden. Buiten de spits en in de vakantie rijden lijn 84 en 88 gezamenlijk iedere tien minuten.
  • Lijn 293 Apeldoorn – Arnhem Presikhaaf gaat een andere route in Arnhem rijden. Via de Geitenkamp rijdt de lijn langs de HAN en dan door naar de Kleefse Waard. Hier wordt de werkvoorziening Presikhaaf Bedrijven aangedaan.
  • De stadsbus Harderwijk gaat ieder half uur als lijn 1 rechtsom rijden. Lijn 2 vervalt hiermee.
  • Lijn 103 Amersfoort – Nunspeet wordt geknipt in Harderwijk. Lijn 101 zal gaan rijden tussen Harderwijk en Amersfoort Schothorst, alwaar aansluiting is op treinen naar de Randstad. Lijn 111 gaat rijden tussen Harderwijk en Nunspeet.

Reis plannen

Syntus verzorgt het busvervoer op de Veluwe in opdracht van de provincie Gelderland. De nieuwe folders en lijnennetkaarten zijn beschikbaar op www.syntusgelderland.nl/dienstregeling. Vanaf nu zijn de lijnen en dienstregeling via de handige interactieve reisplanner en lijnenapplicatie te bekijken. Hiermee kunnen reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht krijgen van hun reismogelijkheden. Daarnaast worden reizigers geattendeerd op de nieuwe dienstregeling via de beeldschermen in de bussen, de dynamische borden bij diverse haltes en via social media.

In de bijlage een overzicht van de belangrijkste wijzigingen op de Veluwe. Alle aanpassingen zijn gepubliceerd op www.syntusgelderland.nl/dienstregeling