close
  • maandag 27 september
Vrije tijd

Uit in eigen land: een dagje Den Bosch

Uit in eigen land: een dagje Den Bosch

Noord-Brabant staat bekend als een van de gemoedelijkste provincies van Nederland. Niet voor niets hebben we het over Brabantse gezelligheid. Dat deze zuidelijke provincie daarnaast ook nog eens heel veel bezienswaardigheden heeft, is een kers op de taart. Of in dit geval: op de Bossche bol. Hier geven we je een boel tips en bezienswaardigheden om te voet, met de fiets of met de taxi Den Bosch te verkennen. Ontdek de provinciehoofdstad op je gemak voor een dagje uit.

Maak een vaartocht door de grachten

Bij een dagje door de grachten varen denken de meeste mensen allereerst aan Amsterdam, en vervolgens aan Utrecht. Maar er zijn meer steden in Nederland met een fraai en historisch netwerk van grachten. Den Bosch is er daar zeker een van. De Binnendieze is de stroom die alle uithoekjes van een historische rondvaart met elkaar verbindt. De tocht voert langs allerlei sfeervolle plekjes en onder lage bruggetjes en tunnels (pas op je hoofd!). Vanaf het water zie je Den Bosch zoals je de stad nog nooit gezien hebt.

Bezoek een museum

Hou je van kunst? Den Bosch heeft voor cultuurliefhebbers een hoop te bieden. De stad zelf heeft een rijke geschiedenis en fraaie architectuur, maar je kunt ook een van de musea in om meer over de stad en haar kunst te ontdekken. Zo is er natuurlijk het Jheronimus Bosch Art Center: een oude kerk waar je een zeer volledig overzicht krijgt van de leven en werken van deze wonderlijke, middeleeuwse schilder. Als je meer van modern houdt, is het Design Museum een bezoekje waard. Voor een compleet overzicht van kunst en geschiedenis tot nu toe mag je het eigentijdse Noord-Brabants Museum niet missen.

Geniet als een Bourgondiër

Brabanders weten prima hoe je van het leven moet genieten. Als je Den Bosch bezoekt voor een dagje uit, doe je er goed aan om ook voor de innerlijke mens goed te zorgen. In de hoofdstad van Noord-Brabant is het overal lekker eten en drinken geblazen. Zo heeft Den Bosch met de Korte Putstraat één van de gezelligste straatjes van Nederland. Bovendien staat de stad bekend om een heerlijke, zoete lekkernij: de Bossche bol. Als je heel bourgondisch wilt genieten van een alcoholisch drankje, is het geen gek idee om met een taxi Den Bosch te bezoeken.

Dwaal door de stad

Den Bosch is bij uitstek een stad om lekker doorheen te slenteren. Overal kom je wel interessante plekjes tegen in het centrum. Van de bruisende Parade aan de Sint-Jan tot in het knusse Uilenburg. Er is altijd genoeg te doen en genoeg te zien in deze mooie stad. Ook winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en uren door het winkelhart van de stad dwalen.

Laat de auto staan

Het centrum van Den Bosch is klein en gezellig. Je loopt er dus gemakkelijk doorheen. Je komt er makkelijk met de trein, en aan de rand van de stad zijn ook voldoende parkeermogelijkheden. Zo voorkom je de frustratie van het met je auto door het centrum te moeten rijden. Heb je geen zin om te lopen, neem dan gewoon een taxi. Den Bosch heeft ook wat verder gelegen bezienswaardigheden die je dan kunt bezoeken.

Geschreven door: Redactie