Tietia Feikens gaat er voor! Volg haar belevenissen in de hardloopgroep

Een paar maanden geleden las ik op Facebook een oproep van 50 plus in Nederland, die in Leeuwarden een hardloopgroep gingen opstarten. ‘Onder andere voor mensen die het wel eens geprobeerd hebben maar bij wie het niet gelukt is’ stond er bij. Toen dacht ik, Tietia Feikens, 55 jaar uit Leeuwarden, dit is mijn kans!

Ik zie me nog, een aantal jaren geleden, in een compleet nieuw outfitje de straat uit rennen, samen met mijn tien jaar jongere buurvrouw en vol goede moed. Maar al snel rende mijn buurvrouw als een soepele hinde voor me uit en ik plofte er als een zak aardappelen achteraan. Niet lang daarna draaide ik mijn straat weer in en riep mijn buurvrouw achterna: ‘tot gauw!’ Gesloopt en gedesillusioneerd. En het was niet de eerste keer dat ik het probeerde. Ik besloot dat hardlopen niets voor mij was.
Maar ja, als ik in de weekenden met mijn man in ons zomerhuisje in de Gaasterlandse bossen verblijf, ben ik best wel eens jaloers op hem als hij ’s ochtends het bos in rent. Dat zou ik toch ook wel graag willen….

Het leek me onmogelijk. Na jaren blessureleed heb ik, tot mijn verdriet, eerst moeten stoppen met volleyballen, wat ik bijna mijn hele leven heb gedaan en daarna met tennissen, wat ik ook jaren met veel plezier deed. Ik zocht dus andere manieren van bewegen omdat ik geloof dat het gezond is.

Mijn kinderen lachten me uit omdat ik elke ochtend maar dan ook elke ochtend, meedeed met Nederland in beweging. Een bekend tv-programma waar je gewoon thuis aan mee kunt doen. Daarnaast wandelde ik en in de winter zwom ik 30 baantjes op zondag. Nadat ik vorig jaar juni met een ernstige burnout thuis kwam te zitten lukte het me, behalve de eenmaal-dagelijkse ommetjes met de hond, helemaal niet meer om te sporten. Een paar maanden terug leende ik een hometrainer en daar fietste ik dagelijks tien minuten op. Dat was het. En toen las ik de oproep van 50+ in Nederland.

Ik ga het dus nog één keer doen. Na de voorlichtingsavond afgelopen vrijdag 10 maart kwam ik helemaal blij thuis. De trainers hebben ons beloofd dat we allemaal in mei, over 10 weken, de 5 kilometer tijdens ‘de loop van Leeuwarden’ gaan lopen. Dit is ons gezamenlijke doel. Ze brachten dat zó overtuigend dat ik er in ging geloven. Dus ik zeg nu niet meer: ‘ik ga het proberen’ maar ik ga het doen!’ Ik kan ook niet falen want dan kan ik op eeuwige hoon van mijn dochter en zoon en 3 bonusdochters rekenen! En dan mis ik het chique dinertje dat mij man me beloofd heeft als beloning.
Dus ik ga er voor!

De komende weken zal ik een blog schrijven op de site van 50 plus in Nederland over mijn belevenissen en die van mijn hardloopgroep.

Sportieve groeten,
Tietia Feikens