Thuiszorgmedewerkster aangehouden voor diefstal bij ouderen

Een 37-jarige vrouw uit Vlaardingen is maandagochtend aangehouden in haar woonplaats. Zij wordt ervan verdacht, tijdens haar werk als thuiszorgmedewerkster, bij twee oudere mensen sieraden en geld te hebben weggenomen. De verdachte liep onder andere tegen de lamp door een controle bij juweliers.

Aangifte
Tussen 1 augustus en 15 september van dit jaar werkte de verdachte bij een 78-jarige vrouw in Vlaardingen. Na die tijd kwam het slachtoffer erachter dat er sieraden waren verdwenen. Haar dochter deed daarvan op 15 september aangifte bij de politie.

Twee dagen eerder deed een 65-jarige man uit Vlaardingen al aangifte van de diefstal van 50 euro. Dit was weggenomen uit de portemonnee van zijn 65-jarige vrouw. In zijn relaas bij de politie vertelde hij over het bezoek van de thuiszorg op 6 september, waarna het geld was verdwenen. Toevallig bleek dit dezelfde thuiszorgmedewerkster te zijn.

Onderzoek
De politie stelde een uitgebreid onderzoek in en controleerde daarbij onder andere overzichten van een juwelier uit Vlaardingen. Daaruit bleek dat de 37-jarige verdachte aan groot aantal sieraden had ingeleverd in 2016. Alle informatie leidde maandagochtend 7 november tot haar aanhouding.