Thuisgevoel in PyeongChang: het Holland Heineken House

Het Holland Heineken House is onlosmakelijk verbonden met de Olympische Spelen. In een paar dagen tijd zijn er al geweldige medaillefeestjes gevierd!

Carlijn, Ireen, Antoinette, Marrit, Sven en Sjinkie hebben er al van kunnen genieten. Zij hebben de eerste medailles binnen gehaald en die fantastische prestaties gevierd in het Holland Heineken House met alle Nederlanders die in Pyeongchang aanwezig zijn. Het HHH is al jaren een begrip als het om de Olympische Spelen gaat. Voor sporters dé plek om in de spotlights te staan en feest te vieren na het winnen van een medaille. Voor supporters het ‘home away from home’. NOC*NSF is er de gastheer, Heineken faciliteert en organiseert. Het is al voor de 14e keer de ontmoetingsplek voor alle Nederlanders. Vanaf Barcelona 1992 hoort het er helemaal bij.

Di-rect en Hazes

Dit jaar wordt de presentatie in het HHH verzorgd door Mark Tuitert en Roel van Velzen, die vier jaar geleden in Sotsji samen optraden. Mark ging los op gitaar, uitmuntend begeleid door Stefan Groothuis op tamboerijn. Tuitert weet uit eigen ervaring hoe een huldiging voelt en aan hem de taak er een speciaal moment van te maken. Roel heeft al zes keer opgetreden in het HHH, maar is dit jaar dus ook nog host. Voor de andere optredens zijn Di-rect en André Hazes ingevlogen.

Het thema in het Nederlandse thuishonk deze Spelen is heel toepasselijk ijs, aangezien dat onlosmakelijk verbonden is met de meeste oranjesuccessen. Dat ijsthema is door het hele huis te zien. Het Oranjehuis is niet alleen bedoeld voor feestjes trouwens, maar als basis voor alle atleten en hun familie. Een veilige plek voor ontmoetingen en het regelen van zakelijke dingen.

Legendary Lane

De thuisblijvers in Nederland kunnen deze Spelen voor het eerst ook meegenieten van alle sfeer en gezelligheid. Op het Leidse Plein in Amsterdam is Grand Café Heineken Hoek omgebouwd tot Holland Heineken Hoek waar je van 10 uur ’s ochtends tot heel laat ’s avonds gratis alle sportwedstrijden kunt kijken op een groot scherm en feest kunt vieren als er medailles vallen. En natuurlijk ook als dat niet zo is.

Het nummer Legendary Lane is het vaste themanummer tijdens de olympische huldigingen in het HHH. Voor Zuid-Korea maakte Dinand Woesthoff een speciale versie. We hopen dat het nog voor veel Nederlanse sporters gespeeld zal worden!