Terugkijktip: Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden

Het moet gezegd worden: de titel ‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ maakt nieuwsgierig. Het nodigt uit om deze dramaserie, die begin 2021 te zien was op NPO3, terug te kijken. (Jeugd)scenarioschrijvers Liesbeth Strik en Anjali Taneja maakten over een ernstig onderwerp een grappig maar ook schurend verhaal. Menig uitgeblust stel dat er samen op de bank naar zit te kijken zal het op de eigen relatie betrekken.

Het verhaal

‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ gaat over het echtpaar Daniël en Kim Winkelman. Leuke mensen, die in een mooi huis wonen. Ze lijken samen met hun kinderen Lizzy, Max en Lou een perfect gezin te vormen, maar niets is minder waar. Ze zijn in een sleur terecht gekomen en weten niet meer precies waarom ze elkaar ook alweer leuk vonden. Toch slaat het nieuws dat Daniël wil scheiden in als een bom. Kim doet haar best om te redden wat er te redden valt en verwacht na achttien jaar wel enige uitleg van haar man. Maar Daniël komt niet verder dan ‘dat de koek op is’. De twee belanden in een vechtscheiding, die behoorlijk wat schade aanricht bij de drie puberkinderen. Zij hebben te dealen met genante ruzies en het is duidelijk hoe schrijnend de situatie is. De kinderen gooien dan ook alles in de strijd om er een einde aan te maken. Als hun ouders zich gedragen als kinderen, dan moeten zij de rol van volwassene maar op zich nemen.

Recensie

Dagblad Trouw plaatste een TV column van Maaike Bos over de serie. Zij keek de serie met haar partner. Die zei na afloop: “Hoe rotter je je voelt over een serie, hoe beter hij is”. Het stel is het erover eens dat Anniek Pheifer en Guy Clemens, die Kim en Daniël spelen, je “bij de kladden grijpen met hun natuurlijke spel. Hun expressie balanceert subtiel op de dunne lijn tussen ernst en humor”.

De cast 

Guy Clemens tekent dus voor de rol van vader Daniël Winkelman. Hij heeft eerder in de series Lieve Mama, Het A-woord, De 12 van Oldenheim en IM gespeeld. Anniek Pheifer kruipt in de huid van moeder Kim Winkelman. Zij staat veel in het theater, maar je kunt haar ook kennen van Mocro Maffia, Toren C en de film Al you need is love. Voor de kinderen Max, Lizzy en Lou zijn Mingus Claessen, Louise Radder en Rebecca de Nooijer gecast. Mingus speelde in Herres en Vakkenvuller, Louise had een rol in Leef! En Rebecca was samen met haar ‘vader’ Guy te zien in De Liefhebbers.

Bijrollen zijn er voor onder andere Tina de Bruin (De regels van Floor en Wie is de Mol), Anouk Maas (GTST) en Loek Peters (een van de deelnemers aan De Verraders).

Een tweede seizoen?

Het is nog niet duidelijk of er een tweede reeks van ‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ komt. Fans van de serie hopen daar natuurlijk wel op en actrice en hoofdrolspeelster Anniek Pheifer ziet het ook wel zitten. In een bericht op Facebook schrijft ze: “Ik hoop erg dat er een seizoen twee komt. Want er is natuurlijk ook een leven na een scheiding”. 

Voorproefje of de hele serie kijken?

Bekijk hier de trailer van de serie. ‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’ is alleen nog te zien op NPO plus. Dat is helaas niet gratis. Je betaalt voor een abonnement €2,95 per maand. Daarvoor kun je wel onbeperkt genieten van films, series en documentaires.

Foto: kro/ncrv

 

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top