Tegenlicht zoekt pioniers op het platteland

VPRO Tegenlicht zoekt vernieuwers die durven denken buiten de kaders van de stad. Pioniers met vooruitstrevende ideeën over de samenleving van morgen.

VPRO Tegenlicht zoekt pioniers op het platteland. Mensen die de kracht van het landelijke inzetten voor de samenleving van de toekomst.

Welke vernieuwers inspireren met hun radicale, maar realiseerbare ideeën over wonen, mobiliteit, natuurbeleving, voedsel, recreatie, spiritualiteit en zorg?

De trek naar het platteland is een feit. Mede door de hoge huur- en vastgoedprijzen in (vooral) de Randstad verruilen steeds meer starters, startups en jonge gezinnen de stad voor het platteland.

Buiten de kaders denken

VPRO Tegenlicht zoekt vernieuwers die durven denken buiten de kaders van de stad. Pioniers met vooruitstrevende ideeën over de samenleving van morgen.

Mensen die gebruik maken van de kracht van het landelijke en met concrete oplossingen komen tegen krimp en sociaal isolement. Maar ook mensen die nieuwe vergezichten bieden en/of praktische plannen hebben voor bijvoorbeeld wonen, natuurbeleving, mobiliteit en voedselproductie.

Aanmelden pioniers

Plattelandspioniers kunnen zich tot woensdag 1 mei aanmelden via vpro.nl/pioniers. Tevens kunnen pioniers worden aangemeld door kennissen, vrienden en familie.

Stemmen kan van 1 t/m 16 mei. De vijf finalisten worden (deels) gekozen door bezoekers van de website en een vakkundige jury. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een speciale Meet Up in het oosten van het land: zaterdag 25 mei 2019 in de DRU Cultuurfabriek te Ulft. Tijdens deze bijeenkomst zullen de finalisten hun ideeën pitchen en zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie zie vpro.nl/pioniers