Taxibranche vergroent, elektrische taxi’s steeds meer aangeboden

Taxi2airport heeft een module in het boekingssysteem geïntegreerd waarmee consumenten zelf kunnen kiezen voor een elektrische taxi. Op deze manier probeert de online aanbieder van taxidiensten mensen een bewuste optie te bieden. Taxi2airport is hiermee een van de eerste online aanbieder van taxiservices die deze optie aanbiedt.

Het bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en met deze module wil de dienstverlener consumenten meer keuzevrijheid en -bewustheid bieden.

Ruim 1 miljoen taxiritten per week
Via het online reserveringssysteem van Taxi2airport kunnen mensen wereldwijd een rit van of naar een vliegveld boeken, waarbij milieuvriendelijke ritten nu ook tot de opties behoren. Ingezoomd op Nederland worden er iedere week meer dan een miljoen passagiers door 30.000 werknemers en 8.000 zelfstandigen naar hun bestemming gebracht (bron: KNV). Dit biedt veel potentie op gebied van milieuvriendelijkheid.

Taxibranche in vergroening
De Nederlandse taxi-branche heeft zichzelf de afgelopen jaren steeds sterker weten te innoveren met het oog op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Zo zijn er in Nederland groengas-pompen gekomen op verzoek van taxibedrijven, heeft Schiphol dit jaar een boost gekregen door elektrisch taxivervoer en is er zelfs een taxibedrijf op de markt gekomen met een volledig elektrisch wagenpark. Door deze de elektrische module toe te voegen, draagt Taxi2airport op haar eigen manier ook een steentje bij aan de vergroening in de taxibranche.