close
  • zondag 19 september
Auto

Stijlvol en veilig de weg op met nieuwe automatten 

Stijlvol en veilig de weg op met nieuwe automatten 

Waarschijnlijk sta je er als bestuurder niet zo snel bij stil, maar automatten zijn echte stijliconen. Ze beschermen de vloer van je auto én geven het interieur een fraaie uitstraling. De mogelijkheden op het gebied van vloermatten zijn eindeloos. Je kunt ze bijvoorbeeld aanschaffen in dezelfde kleur als de bekleding. Maar ook een mattenset in een complementaire kleur zoals blauw of rood behoort tot de mogelijkheden. Automatten geven je auto dus net dat beetje extra en dat maakt het nog leuker om er in te rijden. 

Vergeet deze onderdelen bij een onderhoudsbeurt dus ook niet mee te nemen. Gelukkig is automatten reinigen een fluitje van een cent. Door ze regelmatig uit te kloppen, te stofzuigen en zo nu en dan een sopje te geven, houd je ze lang mooi.

Vloermatten vervangen 

Maar net zoals alle onderdelen die regelmatig worden gebruikt, slijten automatten na verloop van tijd. Ze krijgen immers veel te voorduren door de voetbewegingen tijdens het rijden. Ook worden ze vier seizoenen lang blootgesteld aan zand, vocht en pekel. Om onveilige taferelen te voorkomen, is het belangrijk om de vloermatten in je auto tijdig te vervangen. Tegenwoordig bestel je die gemakkelijk online. Het invoeren van je kenteken of het merk en model van je auto op de website van een automatenspecialist, is het enige dat je hoeft te doen. Daar vind je een compleet assortiment pasvormmatten die qua vorm en afmeting exact hetzelfde zijn als de originele mattenset.

Luxe uitstraling 

Op die manier ben je verzekerd van een nieuwe set automatten die niet alleen perfect in jouw auto past, maar ook bij je persoonlijke smaak. Want je kunt online nieuwe vloermatten bestellen voor elk merk en model auto én je hebt de keuze uit verschillende soorten materialen. Met automatten gemaakt van Naaldvilt of met velours automatten, geef je het interieur een luxe uitstraling of een meer robuuste look. Ook voor de randafwerking zijn er uiteenlopende opties. Zo kun je kiezen voor garen in dezelfde kleur als de automatten, een geweven band met een stiksel of een nubuck rand in dezelfde kleur als de carrosserie van de auto. Je kunt jouw nieuwe mattenset dus een geheel eigen touch geven.

Origineel bevestigingssysteem 

Automatten op maat hebben nóg een voordelige eigenschap. Want ze worden voorzien van de originele bevestigingspunten waarmee je de matten probleemloos kunt vastmaken. Zo kunnen ze tijdens het rijden niet verschuiven. Zijn jouw vloermatten ook aan vervanging toe? Wacht dan niet langer met bestellen, zodat je weer vele veilige kilometers kunt maken. Met welke automatten ga jij binnenkort de weg op?

Geschreven door: 50+