close
  • zaterdag 27 november
Sport

Sportliefhebbers opgelet: een walking football festival!

Sportliefhebbers opgelet: een walking football festival!

OldStars worden ze genoemd; voetballers van 55 jaar en ouder die nog een heerlijk balletje kunnen trappen, maar dat op een rustige manier doen: lopend. Niet minder spannend, vooral enorm gezellig en je blijft er fit bij. Walking Football wordt het genoemd en daar mag best wat meer aandacht voor komen. 

Eerder schreven wij al een uitgebreid artikel over Walking Football dat steeds meer terrein wint. Een sport die afkomstig is uit Engeland en steeds populairder wordt onder ouderen. In 2014 zette de KNVB samen met het Nationaal Ouderenfonds Walking Football op om op die manier spelers langer bij de club betrokken te houden en fysiek en sociaal in beweging te houden. Een aantal profclubs startte met deze variant onder de noemer Oldstars. Ook het Leeuwarder SC Cambuur begon met een Oldstars team, als project van Stichting Cambuur Verbindt. 

Lees het verhaal over walking football

Lees hier het hele interview (en bekijk het filmpje) dat onze redacteur eerder had met onder andere Walking Football-trainer Marcel Frankena. Die zegt onder meer: “Het gaat niet alleen om het voetbalspelletje. Er zit ook vooral een sociaal aspect aan.”

Cambuur Stadion: 27 september

Op donderdag 27 september wordt er een heus festival aan gewijd, een multicultureel OldStars Walking Football festijn, met meer dan dertig teams van 55-plussers. Tussen 13 en 17 uur wordt er gespeeld in het Cambuur Stadion in Leeuwarden. Het festival kwam tot stand door een samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds, Stichting Cambuur Verbindt, Sport Fryslân en de KNVB en Stichting Kulturele Haadstêd.  

 

Geschreven door: Redactie