Sokken-voor-mondkapjes-actie voor de zorg loopt storm

Iedereen kent wel iemand die werkzaam is in de zorg en waardering verdient. Nederlands sokkenmerk Sock my Feet heeft weliswaar geen verstand van zorg, maar draagt graag een maatschappelijk steentje bij.

Het bedrijf maakt speciale sokken om cadeau te doen aan zorgpersoneel. Alle opbrengsten worden gebruikt voor de aanschaf van mondkapjes. Inmiddels zijn al meer dan 5000 mondkapjes gedoneerd.

Waardeer jouw zorgheld

Op www.zorgsok.nl kunnen mensen de Hart Voor De Zorg sok bestellen voor hun held in de zorg en hier een persoonlijke boodschap bijvoegen. Zo kunnen de zorgmedewerkers gesteund, gemotiveerd en gewaardeerd worden met een kleine moeite. “We vinden het mooi dat we mensen in de zorg kunnen opvrolijken en tegelijkertijd van goed beschermingsmateriaal kunnen voorzien,” vertelt Mees Nijland van Sock my Feet. De sok is enkel online verkrijgbaar en wordt binnen één dag verstuurd naar de zorgheld.

Meer dan 500 mondkapjes

De actie is een groot succes. Al snel maakten de opbrengsten, die volledig worden ingezet voor het aanschaffen van beschermingsmiddelen, het mogelijk om 5000 FFP1 mondkapjes te doneren aan 10 zorginstellingen door heel Nederland. Van ambulante zorg en fysiotherapeuten tot aan thuiszorg en verpleeghuizen. “We krijgen veel positieve reacties en werken hard door om alle bestellingen bij te benen,” zegt Nijland. Van stoppen is voorlopig nog geen sprake, “Als we op deze manier meer mensen kunnen helpen doen we dat heel graag!”

Belangeloos initiatief

Sock My Feet is ontstaan in 2017 door het gedachtegoed van drie vastgoedondernemers. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 10 medewerkers en zijn de sokken met onderscheidende prints verkrijgbaar in 700 winkels verdeeld over 15 landen.

De Hart voor de Zorg sok actie is 100% belangeloos en wordt ondersteund door verzendpartner Sendcloud door de verzendkosten zo laag mogelijk te houden.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top