close
  • maandag 27 september
Financiën

Snel rijk worden: meer verdienen of minder verlangen?

Snel rijk worden: meer verdienen of minder verlangen?

Snel rijk worden, dat klinkt te mooi om waar te zijn en waarschijnlijk is het dat ook. Want als het zo simpel was, hadden we allemaal wel voldoende geld.

Maar wat is precies rijk? Staat daar een bepaald bedrag voor? Een ton op de bank? Een half miljoen? Of kun je ook met weinig geld rijk zijn en zit die rijkdom in hele andere dingen? Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Volgens Van Dale is de betekenis van rijk ‘veel geld en goed bezittend’ en gaat het dus over materie en niet over gevoel.

Het geeft mogelijkheden om je verlangens te vervullen

Waarom willen we zo graag rijk zijn eigenlijk? Misschien omdat het een gevoel van vrijheid geeft, van zorgeloos kunnen leven. Want als je ieder dubbeltje om moet keren kun je verder nog zo het geluk ambiëren, het geeft toch zorgen. Geld is gewoon heel handig, maakt de dingen makkelijker. Het geeft mogelijkheden om (een deel) van je verlangens te vervullen. En dan hebben we het niet over miljoenen, want dat geeft vast weer andere problemen.

Twee manieren om rijk te worden

SoChicken, een online platform met als ondertitel ‘Broeden op een leuker leven’, besteedt aandacht aan het onderwerp en geeft tips om rijk te worden. Het gaat daarbij uit van twee manieren om rijk te worden:

  1. Je kunt je best doen om veel geld te verdienen
  2. Je kunt je best doen om tevreden te zijn met minder oftewel ‘Happiness consists not in having much, but in being content with little’.

Dat is interessant. Of je je rijk voelt, hangt af van het verschil tussen wat je hebt en wat je zou willen hebben. Daar zit wat in. Als je tevreden bent met weinig voel je je ook eerder rijk met weinig. Als je pas tevreden bent als je aan alle nieuwe trends en snufjes mee kunt doen en gouden kranen in je riante villa hebt, dan moet er flink meer gebeuren voordat je je rijk voelt.

Beide genoemde wegen naar rijkdom zijn lastig. Veel geld verdienen doe je niet zomaar even en minder verlangen is ook niet zo simpel. Zeker als je zo weinig hebt dat je verlangens gewoon basisbehoeftes zijn.

Hoe meer je verlangt, hoe ontevredener je je voelt

Maar volgens soChicken is het zo dat het je verlangens zijn die je arm maken. Hoe meer je verlangt, hoe ontevredener je je voelt. Als je je leven eenvoudig inricht, houd je meer geld over. Je hebt dan nog maar weinig nodig en dat is een snelle manier naar rijkdom en geluk. Hoe vaker je tevreden bent, hoe leuker je leven wordt. Het is een kwestie van leren willen wat je al hebt.

We geven je nog even de vier tips mee die soChicken noemt:

  1. Leef beneden je stand – besparen dus
  2. Zie geld als gereedschap en wees er zuinig op – sparen dus
  3. Laat je niet verleiden en heb geduld – geef geld niet onnodig uit en laat alle beetjes die je bespaart opstapelen tot een mooi bedrag
  4. Probeer er niet rijk uit te zien – luxe kost geld

 

Bron: soChicken

Geschreven door: Redactie