Sneak Preview op 21 juni in Leeuwarden van De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

Het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld heeft als doel mensen met elkaar te verbinden. Het streven is om in 2018 – als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is- de grootste gehaakte deken uit te leggen die bestaat uit 10.000 gehaakte éénpersoonsdekens die op de hoeken aan elkaar zijn gekoppeld. Hiermee visualiseren wij “Iepen Mienskip” (Open Samenleving); het thema van het culturele jaar.

Het gaat om de KRACHT, de WARMTE, de VERBINDING, KLEURRIJKHEID en DIVERSITEIT van een samenleving.
Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan Goede Doelen die de dekens rechtstreeks uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.

Waarom is het belangrijk?
In de vaart der welvaart zijn we het samen uit de samenleving vergeten mee te nemen. Juist nu ontdekken we als burger in deze wereld hoe belangrijk, nuttig en waardevol een sociaal netwerk is. Het doel is het verbinden van mensen, het instrument (aan-/mee-/in-/af- en om)haken met als resultaat een deken

Maar 2018……….. is nog zó ver….
Kan je je nieuwsgierigheid bijna niet neer bedwingen? Schiet je soms ’s nachts wakker met het idee “redden we het wel in 2018?” of wil je wel eens meemaken hoe dan nu voelt om tussen al die gehaakte dekens te staan en jouw eigen deken te spotten?
Kom dan op de langste dag van 2017 kijken naar een stukje Grootste Gehaakte Deken op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Toegang is gratis en het effect groot.

Tevens geeft Ina van der Wal een workshop Tunisch haken. En niet zo maar één, maar het heeft een speciaal tintje!

Dus reserveer alvast in je agenda: 21 juni Leeuwarden.
Tot ziens!!!!

Je kan ons vinden op facebook: https://www.facebook.com/samenhaken/ en https://www.facebook.com/GGDW2018/
Op Twitter hebben we een “Deken vd dag” met vermelding van #GGDW op https://twitter.com/GGDW2018
en via Instagram gebruiken we https://www.instagram.com/ggdw2018/