Schaapscheerdag in Heerenveen

Op 20 april 2019 van 10.00 tot 16.00 uur wordt de jaarlijkse schaapscheerdag in Heerenveen gehouden op parkeerplaats P6 van het Abe Lenstra stadion. De hele dag door worden de schapen geschoren en voor kinderen is er van alles te doen.

Tijdens de schaapscheerdag wordt een deel van de schaapskudde geschoren. De vachten van de Schoonebeeker schapen worden verkocht; ter plekke kan de vacht uitgezocht worden en deze wordt meteen geschoren.

Je kunt lammetjes aaien of lekker met ze knuffelen. Er zijn ook kalfjes om te aaien. Er wordt een aantal keren met de bordercollie honden een demonstratie schapen drijven gegeven. Kinderen kunnen een rondje mee op de quad en lekker springen op het springkussen. Tussen alle activiteiten door kun je op de strobalen een hapje of een drankje nuttigen van de aanwezige catering.

Er is een gezellige markt met kraampjes en er worden demonstraties gegeven. Je kunt zien hoe het spinnen van een schapenvacht in zijn werk gaat en er wordt paling gerookt. Gallagher, specialist in afrasteringsmateriaal, is aanwezig om diverse producten te demonstreren.

By de Hân

De schaapscheerdag wordt georganiseerd door de schaapskudde By de Hân van Martin en Elsa Reitsma. De Schoonebeeker schapen van schaapskudde By de Hân begrazen het gehele seizoen op diverse plekken in de gemeente Heerenveen. Maak kennis met de schaapskudde en met de schaapsherders op deze dag. Het is elk jaar weer een heel groot succes met veel bezoekers.

Op de Facebookpagina van By de Hân staat meer informatie over de schaapscheerdag en over de schaapskudde.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top