SarahMagazine: Forever50

Wat de overgang met een horloge te maken heeft en wat een beetje botox of liposuctie kost. Je leest het hier. Niet schrikken, of misschien ook wel.

Sarah is in de overgang. Met gezonde voeding, gerichte sport én humor pakt zij haar overgangsklachten aan. Altijd eerlijk, vaak kwetsbaar, soms hilarisch. Op 50plusinnederland.nl  deelt zij haar verhaal vanaf het begin.

Vijftig is het nieuwe dertig zeggen ze, maar waarom mogen we niet gewoon vijftig zijn?  Want om er ook uit te zien als dertig, daar heb je een dagtaak aan, en het kost je een kapitaal.

Oud hamstertje

Om je een idee te geven: je fronsrimpel met botox weg laten spuiten kost tweehonderd euro en daarvoor heb je dan een paar maanden een rimpelloos voorhoofd. Een fillertje om de groeven tussen je neus en mond op te laten vullen, die er ook opeens niet meer mogen zijn omdat ze je op een oud hamstertje laten lijken, gaat langer mee. Voor negenhonderd euro ben je er een jaar vanaf. En wil je snel je lovehandles kwijt, die tijdens de overgang een prominente plek boven je broekband opeisen: een liposuctie kost zo’n 2500 euro.

Vakantiefoto’s

We slikken dure supplementen om de tekenen van verval een halt toe te roepen, nemen liftende, pijnlijke bindweefselmassages, laten onze opperhuid afschuren om ‘m te verversen en smeren er vervolgens loeidure crèmes op in de hoop dat het resultaat de vakantiefoto’s haalt. Doodvermoeiend eigenlijk.

Botox

Als je happy wordt van een prikje of een kuurtje, moet je het vooral doen. En er zijn ochtenden dat ik in de spiegel kijk en best nieuwsgierig ben naar wat een beetje botox of een filler met mijn gezicht zou doen. Maar liever wil ik gewoon mezelf zijn, de leukste versie van mezelf, en dat is niet per se een jongere.

Voor altijd 21

Voor altijd 21? Ik moet er niet aan denken. Ik vond het leven helemaal niet zo zaligmakend op mijn 21e. De Forever21 schiet ik nog wel eens binnen voor een hemdje of een haarbandje, maar verder voel ik me daar tussen alle spijbelende veertienjarigen niet echt senang.

Sexy

Een winkel die Forever50 heet, zou me dan ook veel meer aanspreken. Met hippe hogetaillebroeken en sexy laagjeskleding – wapperend, verkoelend, afpelbaar en op de juiste plaatsen ver- en onthullend. Bovendien draagt zo’n naam eraan bij dat vijftig er gewoon mag zijn. Dat ik er gegarandeerd niet mijn dochter en haar vriendinnen tegen het lijf loop, is ook mooi meegenomen trouwens.

Serieus

Goed idee toch? Want we zijn een doelgroep om serieus te nemen. Eén op de vier vrouwen is in de overgang. Dat zijn er 1,6 miljoen per jaar.

Jonge god

Gelukkig zien sommige merken al wel in dat wij de groeimarkt van de toekomst zijn. Zo liep ik onlangs tijdens een weekendje Londen door de hippe winkelstraat Regent Street, toen ik opeens een gespierde jonge god in een loeistrak wit T-shirt in het oog kreeg. En hij mij.

Zwoele glimlach

Het was druk en in de massa die zich langs de winkels voortstuwde, haalde ik de gemiddelde leeftijd behoorlijk omhoog. Maar in dat gezelschap van langbenige, hip gestylde, dertig jaar jongere concurrentie kwam hij met een zwoele glimlach toch echt doelbewust op mij af.

Konijntje

En ik, ik stond stokstijf stil, als een konijntje gevangen in een koplamp bij de aanblik van zoveel moois. Hij overhandigde me vervolgens met een vette knipoog een flyer, en… wees me de naar de winkel die hem had ingehuurd.

Opvliegers

Wat was het geval? Een of ander duur horlogemerk had een horloge ontwikkeld, dat werkt op lichaamswarmte. Ach natuurlijk! Hij zag een vrouw – een hele leuke vrouw, dat natuurlijk wel – van rond de vijftig. Lichaamswarmte? Kom maar op! Met mijn opvliegers houd ik dat ding jarenlang aan de gang!

Meer lezen? Kijk voor zinvolle en eerlijke (achtergrond)informatie over de overgang op www.sarahmagazine.nl, de overgang van A tot Z.