RTL krijgt recordaantal aanmeldingen ‘Married At First Sight’

Voor het vierde seizoen van ‘Married At First Sight’, gepresenteerd door Peter van der Vorst, heeft een recordaantal hetero- en homoseksuele mannen en vrouwen zich aangemeld.

Maar liefst 1500 mensen leggen hun liefdeslot in handen van een nieuw team van experts, in de hoop gematched te worden aan de ware Jakob of Jakoba, op basis van wetenschappelijk onderzoek. Na uitgebreide screenings stappen de vijf beste matches, zonder elkaar ooit gezien of gesproken te hebben, in het huwelijksbootje. Geven de koppels elkaar volmondig het jawoord of lijkt het huwelijk bij de eerste blik gedoemd te mislukken? ‘Married At First Sight’ is vanaf zondag 7 april, 10 weken lang te zien bij RTL 4.

Nieuw team

Na drie seizoenen start dit jaar een kersvers team van experts. Tila Pronk is universitair docent sociale psychologie bij de Tilburg University. Ze doet nu ruim dertien jaar onderzoek naar succesvolle liefdesrelaties en aantrekkingskracht. Marcelino Lopez is psycholoog/relatietherapeut en schreef verschillende boeken over liefde in het moderne, digitale tijdperk. Gedragspsycholoog Pablo Bakarbessy is psycholoog, coach en gedragsdeskundige. Hij werkte eerder mee aan het programma ‘Gordon gaat trouwen’.

Bijzonder experiment

De laatste nieuwkomer is Paulien Timmer, coach/auteur. Zij deed uitgebreid onderzoek naar succesvolle huwelijken. Aan dit nieuwe team de uitdagende taak om met al hun expertise de juiste tortelduifjes bij elkaar te vinden. De tien geluksvogels krijgen tijdens een spannende reveal te horen dat zij binnenkort zullen trouwen. En daarna begint dit bijzondere experiment pas echt. Familie en vrienden leven mee tijdens de voorbereidingen, zoals het passen van de trouwjurken en het uitkiezen van de ringen. De emoties lopen steeds hoger op naar het moment dat de deelnemers hun perfecte match voor het eerst ontmoeten bij het altaar.

Samenwonen

Ook dit seizoen gaan de stellen op huwelijksreis en duurt het experiment nog voort wanneer ze terugkeren en het dagelijks leven weer begint. Maar de nieuwe experts hebben een verplichte ‘samenwoonfase’ ingesteld om de deelnemers nog meer kans te geven een band met elkaar op te bouwen. De grote vraag is natuurlijk hoe dit onderdeel zal gaan wanneer de huwelijksreis niet zo romantisch is verlopen.

Na weken vol ups en downs is het tijd voor de spannende ontknoping: is het de perfecte match, of gaan de ringen af en wordt het huwelijk ontbonden? ‘Married At First Sight’ wordt geproduceerd door VorstMedia.

Vanaf zondag 7 april, om 20.00 uur bij RTL 4.

Bron en beeld: RTL 4 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top