close
  • zondag 24 oktober
Culinair

Proost! Wijn wordt goedkoper in 2019

Proost! Wijn wordt goedkoper in 2019

Goedkoper? Je leest het goed, door de uitzonderlijke grote druivenoogst van 2018 worden de prijzen van wijnen uit Spanje en Italië lager.

Ook de wijn uit Argentinië wordt goedkoper, maar dat heeft een andere reden, namelijk de waardedaling van de peso, de munteenheid van het land. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van onderzoek door Rabobank International.

Huismerken

Let goed op in de supermarkt, want het gaat om wijnen in grote oplagen, zoals bijvoorbeeld de huismerken. “Aan het eind van het jaar was de impact van de grote Europese oogst te zien aan de prijzen”, aldus de Rabobank-analisten. De prijs van een normale Spaanse of Italiaanse wijn lag in december 2018 gemiddeld 25 procent lager dan in 2017. De prijs van Argentijnse wijnen daalde met een gemiddelde van 55 procent. Die dalende prijzen zetten het komende jaar verder door.

Online

Voor kwalitatief goede flessen wijn moetje nog wel steeds de volle pond betalen verwachten de onderzoekers. Dat heeft te maken met het feit dat steeds meer wijn online wordt verkocht. Mensen die op zoek zijn naar bijzondere flessen wijn uit het buitenland zijn ook bereid om daar meer voor te betalen.

 

Geschreven door: Redactie