Ouderen klagen over CBR: procedure verlenging rijbewijs te traag

Ouderen die hun rijbewijs willen verlengen, krijgen te maken met een administratie die niet op orde is. Dat meldt de belangenorganisatie voor senioren ANBO. Zij ontvangen veel klachten over ’trage procedures”.

Ben je ouder dan 75 dan moet je een medische verklaring aanvragen wanneer je je rijbewijs wilt verlengen. Als je rijbewijs niet op tijd wordt verlengd, dan verloopt het rijbewijs en mag je geen auto meer rijden. Extra zuur als dit wordt veroorzaakt door de organisatie die goedkeuring moet geven aan de verlenging.

Heel veel tijd

Vraag ruim van te voren je aanvraag in, want de procedure gaat heel veel stappen en tijd kosten. “Wij raadden leden aan een half jaar vóór het verlopen van het rijbewijs te starten met de aanvraag voor herkeuring, maar inmiddels is zelfs dat krap. Het is onbegrijpelijk dat dit probleem niet opgelost wordt. Zelfs de Tweede Kamer moet blijkbaar de nodige druk uitoefenen”, zo zegt ANBO-bestuurder Liane den Haan.

Onduidelijke instructies

Naast de lange procedures bij het CBR, zegt ANBO ook andere klachten te krijgen. ,,Melders hebben last van onduidelijkheid wanneer ze uitsluitsel kunnen verwachten. Ook krijgt men vaak geen bevestiging dat formulieren zijn ontvangen, werkt de digitale knop niet of worden de instructies als onduidelijk ervaren”, aldus de organisatie. Vandaag is er in de Tweede Kamer een hoorzitting over de ‘doorlooptijden’ bij het CBR.

Bron: ANBO 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top