Opfriscursus rijvaardigheid voor vijftig plussers

DRACHTEN – Bent u vijftig jaar of ouder en test u graag uw verkeerskennis en rijvaardigheid? Misschien is de rijvaardigheidsdag op dinsdag 31 oktober iets voor u.

De rijvaardigheidsdag is bedoeld als een bijspijkercursus voor 50 plussers en bestaat uit theorie en praktijk. Een instructeur neemt met u de nieuwe verkeerssituaties en –regels door. Daarna kunt u een praktijkrit maken op de slipbaan van het Verkeerseducatiecentrum (VEC).

Het VEC, aan de Knobben 100 in Drachten, is ook de locatie van het theoretische deel. Meedoen aan de dag heeft overigens geen gevolgen voor uw rijbewijs.

De organisatie van deze rijvaardigheidsdag is in handen van de gemeente Smallingerland, het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV).

Aanmelden

Dankzij financiële bijdragen van de gemeente en het ROF kost deelname aan de rijvaardigheidsdag slechts € 12,50 per persoon. U kunt zich aanmelden door uw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door te geven aan Jeannette Stockmann. Dat kan via tel 0512-581234 of door te mailen naar gemeente@smallingerland.nl.

Let op: voor zowel de ochtendtraining (8.45-12.00 uur) als de middagtraining (12.45-16.00 uur) zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar.

Bron: gemeente Smallingerland