close
  • maandag 27 september
Algemeen

Op 31 december wordt er geen vuurwerk verkocht

Op 31 december wordt er geen vuurwerk verkocht

Het hoort gewoon bij die dag. Bij die laatste dag van het jaar: vuurwerk kopen. In menig gezin is dat het gezellige moment dat je met elkaar dat mooie pakketje siervuurwerk aanschaft, die doos met keiharde knallers of die zakjes met sterretjes voor de kleinkinderen. Dit jaar gaat dat echter niet gebeuren. Niet omdat het niet mag, maar omdat het gewoon niet kan. De laatste dag van het jaar is namelijk een zondag en dan mag geen enkele winkelier vuurwerk verkopen.

De Vuurwerkwet zegt dat winkeliers alleen hun waar mogen verkopen op de laatste drie dagen van het jaar. Is één van die dagen een zondag, dan hebben ze pech, want dan mogen ze niet open. Wie dus denkt: ik koop mijn vuurwerk op 31 december want dat doe ik altijd zo, komt dit jaar bedrogen uit en vooral… heeft geen pijl om af te steken.

Het is inmiddels gewoon dat veel winkels op zondag open zijn en dat maakt dat veel mensen tot die dag zullen wachten met de aanschaf. Een groot aantal winkels zal dan inderdaad de winkel open hebben op 31 december, maar vuurwerk verkopen mag niet.

Geschreven door: Redactie