close
  • vrijdag 3 april
Vrije tijd

Ontmoet Dickens én Joris Linssen tijdens Nederlands mooiste kerstfair, in Dokkum

Ontmoet Dickens én Joris Linssen tijdens Nederlands mooiste kerstfair, in Dokkum

Krakende houtsnippers onder de schoenen, de geur van brandend hout uit vuurtonnen en sfeervol verlichte straten; bijna is het zover: de tiende kerstfair van Dokkum. Maar liefst honderd kramen, zeven koren en een FOODplein op de Markt brengen de stad dit jaar weer helemaal in Dickensstijl.

Met de groei van het evenement is ook de organisatie uitgebreid. Onlangs is de stichting Kerstfair opgericht. De stichting heeft als doel de komende jaren voldoende financiële middelen te verwerven. Daarmee kan het het evenement zich op inhoud, omvang en uitstraling nog verder ontwikkelen.

Magisch kerstdorp

De kerstfair in Dokkum vindt plaats op vrijdag 14 december van 13.30 tot 22.00 uur. Het decor omvat honderden kerstbomen, lichtjes boven de straten, houtsnippers en brandende vuurtonnen, met de intimiteit van een magisch kerstdorp. Door de ongeveer honderd figuranten die in Dickensstijl langs de grachten en tussen de marktkraampjes lopen, waan je je even in het Londen van 1843, de tijd dat Dickens zijn ‘A Christmas Carol’ schreef. Leerlingen van ROC Friese Poort zijn wederom betrokken bij de organisatie.

Joris Linssen

Ook dit jaar ontvangt Dokkum de Kerstwensboom van Joris Linssen (KRO/NCRV) op de Zijl. “Wie zet jij in het licht?” vraagt presentator Joris Linssen.  Joris’ Kerstboom is er om er een foto in te hangen van een bijzonder persoon die je graag in het licht willen zetten.  De grote kerstboom is een ontmoetingsplaats waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren.

En dan zijn er de vele kraampjes met kerst- en winterwonen gerelateerde koopwaar is de oude binnenstad gevuld met sfeermakers als kerstengelen, Dickenstafereeltjes, een grote levende kerststal, koperblazers en koren.

Wie liever luistert, kan terecht in de Grote kerk en de Sint Bonifatiuskerk, bij de korencarrousel. Ook het stadhuis is omgetoverd in Dickensstijl en is vanaf 15.00 uur opengesteld voor het publiek. Het zijn allemaal elementen die de kerstfair tot een sprookje maken met dat hele bijzondere kerstgevoel.

Geschreven door: Redactie