Omarm je grijze haren!

Als het aan de commerciële wereld ligt blijven we allemaal massaal (en tegen beter weten in) de tekenen van ouderdom bestrijden. Want wat gaat er een hoop geld om in al die crèmepjes, supplementen en haarverf. Toch lijkt er langzamerhand verandering te komen in de manier waarop we tegen het verouderingsproces aan kijken en besluiten steeds meer mensen om het ouder worden te omarmen. Gelukkig maar, want zo’n grijze bos haren is toch ook prachtig! Lees hieronder waarom jij voortaan de pincet en haarverf vooral moet laten liggen.

Grijs haar is mooi

Hoewel het voor de meeste mensen best even confronterend is om die eerste grijze haar op je eigen hoofd tegen te komen, geldt ook voor de meeste mensen dat ze grijs haar bij anderen erg mooi vinden. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat mensen met grijs haar niet minder aantrekkelijk, maar vaak juist aantrekkelijker gevonden worden. Het is dan ook niet zo gek dat er zelfs mensen zijn die nog lang geen natuurlijke grijze haren hebben, maar hun haar juist grijs of zilver laten verven!
Kleine kanttekening is dat, als je de media er op na slaat, vooral de mannen met grijs haar als sexy ervaren worden. Terwijl de zilveren dames er toch ook echt wel mogen wezen.

Het is beter voor je haar

Een beetje een open deur misschien, maar au naturel is absoluut de beste manier om de mooiste lokken te houden. Of je het nou zelf doet of bij de kapper laat doen, van haarverf krijgt je haar een behoorlijk opdonder, en dat ga je op den duur toch wel zien, vooral als je het verder niet zo goed verzorgd. Laat je die grijze haren gewoon lekker voor wat ze zijn dan ziet jouw haar er niet alleen prachtig, maar ook gezond uit.

Het is beter voor je portemonnee

Dat verven van je haar is niet alleen slecht voor je haar, maar ook voor je portemonnee. Want haar groeit vrij snel, wat betekent dat je binnen de kortste keren alweer met uitgroei rondloopt. Vooral wanneer je een flinke bos haar hebt gaat dat behoorlijk in de papieren lopen, want verven is niet goedkoop, vooral niet wanneer je daarvoor naar een salon gaat. En laten we eerlijk zijn, met die centen kun je toch veel leukere dingen doen? Scheelt je naast geld ook nog eens een hoop tijd.

Grijs haar is hip

Oké, als je op een leeftijd bent gekomen dat je haar grijs wordt, zal het je waarschijnlijk een worst zijn wat de BN’ers en celebrities allemaal doen. Maar toch is het op de een of andere manier wel fijn om te zien dan zij ook gewoon grijs worden, net als alle andere stervelingen. En als ze dat dan ook nog met flair doen, geeft het misschien wel inspiratie om zelf ook vol vertrouwen met je grijze coupe de deur uit te gaan. En dat grijs zeker niet synoniem staat voor oud, bewijzen grijsaards als voetballer Robin van Persie, acteur Barry Atsma en komiek Tijl Beckand, maar ook grijsharige dames als actrice Meryl Streep en moderedacteur Sarah Harris.

Geverfd haar oogt ouder dan natuurlijk grijs haar

Wanneer je die grijze plukken verbergt met een kleurtje denk je waarschijnlijk dat dit je jonger doet lijken. Het tegenovergestelde is echter waar. Met name wanneer je je grijze haar in een donkere kleur verft lijk je juist ouder. Het lichte grijs van je natuurlijke haarkleur verzacht je trekken, waardoor je er frisser en jeugdiger uit ziet.

Grijs is wijs

Nog zo’n cliché, maar daarom ook wel heel feitelijk; mensen met grijs haar worden vaak als wijzer gezien. Maar niet alleen wijsheid wordt gekoppeld aan grijze haren. Zo zou je ook meer gezag uitstralen, en lijk je gedistingeerd. Deze vlieger gaat natuurlijk alleen op als je er zelf ook een beetje netjes en verzorgd uitziet, en met name wanneer je jouw grijze haren in een goede coupe laat knippen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top