Oma weet raad 2.0: nieuwe lifehacks

Dit wist je echt nog niet. Deze oma weet raad tips zijn absoluut 2.0 en zo ontzettend handig!

Vroeger kon je voor al je problemen bij oma terecht. Vastgeroeste schroeven? Oma had de oplossing, gewoon een paar keer overgieten met cola. Last van vermoeidheid tijdens het autorijden? Oma wist raad: kauwgom kauwen houdt de hersenen actiever en gaat vermoeidheid tegen. 

Tegenwoordig hebben we een nieuwe trend: de lifehacks, oftewel ‘makkelijke oplossingen voor alledaagse problemen die het leven aangenamer maken’. Ze zijn overal op social media. Sommige werken totaal niet, maar anderen zijn echt handig om te weten. 50+ leidt je door het oerwoud van tips en zet er regelmatig een paar voor je op een rij. Vandaag nieuwe hacks.

Koffiefilter

koffiefilter

Koffiefilters zijn superhandige dingen. Bijvoorbeeld als je een knoeibroodje wilt eten. Met het broodje in een koffiefilter geschoven als een soort servetje voorkom je een puinzooi. Je kunt met een filter ook heel goed een beeldscherm schoonmaken, omdat ze pluisjes aantrekken. En als er kurk in een wijnfles zit, kun je over de fles een filter schuiven en dan schenken. De kurkrestjes komen dan niet in het glas. Wil je soep in de magnetron verwarmen zonder dat de spetters alle kanten op opvliegen en je de magnetron weer moet boenen? Doe een koffiefilter over de soepkom. En dan nog eentje: plaats een filter onder een ijsje op een stokje. Ook nu geen geknoei meer!

Post-it

post-it

Van die leuke gekleurde briefjes met een plakrand. Bedoeld om op te schrijven, maar je kunt er veel meer mee. Plak er bijvoorbeeld één vlak onder de plek waar je gaat boren en vouw het onderste deel om (naar voren) zodat er een soort opvangbakje ontstaat. Het gruis valt in de vouw. Het plakrandje van een post-it is verder heel geschikt om je toetsenbord mee schoon te maken. De viezigheid plakt eraan vast als je tussen de rijen toetsen beweegt. Korte rechte lijn nodig en geen lineaal? Plak een post-it recht op je papier en trek een lijn langs de bovenkant. Dan nog een wereldschokkende mededeling: de meeste mensen trekken de velletjes zo van het blokje dat ze omkrullen, namelijk van onder naar boven. Als je ze vanaf de zijkant lostrekt, blijven ze mooi vlak.