close
  • donderdag 29 oktober
Algemeen

Oma weet raad 2.0: nieuwe lifehacks

Oma weet raad 2.0: nieuwe lifehacks

Vroeger kon je voor al je problemen bij oma terecht. Hap te pittig eten naar binnen gewerkt? Oma had de oplossing, snel een glas melk drinken. Oorpijn? Oma wist raad: verwarm een doekje gevuld met zout en leg dat tegen het pijnlijke oor.

Tegenwoordig hebben we een nieuwe trend: de lifehacks, oftewel ‘makkelijke oplossingen voor alledaagse problemen die het leven aangenamer maken’. Ze zijn overal op social media. Sommige werken totaal niet, maar anderen zijn echt handig om te weten. 50+ leidt je door het oerwoud van tips en zet er regelmatig een paar voor je op een rij. Vandaag twee nieuwe hacks.

Winkelstress

Je kent het vast wel. Zaterdagmiddag, nog snel even de boodschappen halen in een overvolle supermarkt en gauw een karretje scoren. Pff, geen geschikt muntje. Dan kun je kiezen tussen de lange rij voor de infobalie om te wisselen of voor een mandje waar niet alles in past. Maar dit soort stress zou wel eens verleden tijd kunnen zijn met deze tip. Want wat blijkt? Veel ronde sleutels passen met die ronding in het karretje (moet je niet een karretje hebben waar het muntje er bovenin ligt..). We hebben het even uitgeprobeerd en ja hoor, je duwt de sleutel in de opening voor het muntje en los is het karretje. Moet je natuurlijk wel die sleutel na gebruik weer goed opbergen, anders heb je een nieuw probleem. Wij hebben er een oude sleutel voor gebruikt.

Winkelkar

Whatsapp-plezier

GIF-jes zijn korte animaties zonder geluid, zeg maar een bewegende foto. Waarschijnlijk gebruikt iedereen inmiddels emoticons in whatsapp berichten, maar dat je ook GIF-jes kunt invoegen is niet bij iedereen bekend. Je doet het op dezelfde manier als een foto. Dus je kiest foto- en videobibliotheek en dan zie je onderin het scherm het woord GIF. Als je daar op klikt dan kun je bij het vergrootglas een zoekterm invoeren, bijvoorbeeld ‘dank je wel’ en dan zie je heel veel keuze in dat thema van een kusjes blazende Minnie Mouse tot Beyoncé die dank je wel zegt tot Shaun het schaap met de duim omhoog. Veel appplezier!

GIF-jes

Geschreven door: Redactie