Oma weet raad 2.0: geen mieren op je bord en langer lol van je tulpen

's Zomerse tips van oma dit keer. Nee, geen onzin. Echt superhandig en het kan veel ellende voorkomen. Vier super-adviezen dit keer.

Vroeger kon je voor al je problemen bij oma terecht. Was je glaswerk wit uitgeslagen? Oma had de oplossing. Even schoonmaken met een sopje van soda of azijn en warm water. Gerafelde veters? Oma wist raad: de uiteinden in blanke nagellak dopen en voilá.

Tegenwoordig hebben we een nieuwe trend: de lifehacks, oftewel ‘makkelijke oplossingen voor alledaagse problemen die het leven aangenamer maken’. Ze zijn overal op social media. Sommige werken totaal niet, maar anderen zijn echt handig om te weten. 50+ leidt je door het oerwoud van tips en zet er regelmatig een paar voor je op een rij. Vandaag nieuwe hacks.

Nieuwe kleding

Je hebt een leuk jurkje of een gaaf shirt gekocht en wilt dat het liefst meteen aantrekken en veel mensen doen dat dan ook. Begrijpelijk, maar niet heel verstandig. Nieuwe kleding zit namelijk vol bacteriën en huidschilfers. Echt, er zijn bij onderzoek veel onhygiënische constateringen gedaan (om het maar voorzichtig uit te drukken). Heel logisch ook, want die mooie fonkelnieuwe jeans is al door heel veel anderen gepast én door vele handen gegaan voordat hij in de winkel lag. Daarnaast worden er bij de productie van kleding de nodige chemische stoffen gebruikt bijvoorbeeld om kreuken tegen te gaan, waaronder formaldehyde, en die stoffen kunnen irritatie en zelfs huiduitslag veroorzaken. Dus toch maar even snel een wasje draaien voordat je van je nieuwe aankopen gaat genieten.

Jeans

Pringlechips

Ben jij ook zo dol op die best prijzige maar o zo populaire chips uit een bus? Dan vind je dit misschien handig om te weten. Veel mensen stoppen de chips namelijk verkeerd in hun mond. Hoezo verkeerd, denk je nu waarschijnlijk. Moet ik nu ook al een chippie op een bepaalde manier eten? Nee, natuurlijk hoeft dat niet. Maar bij een Pringle zit maar aan één kant smaakstof. De andere kant is dus wat smaaklozer. En laat dat nou net de kant zijn die vaak onze tong raakt, namelijk de holle kant. Terwijl de meeste smaak aan de bolle kant zit. Dus wil je nog meer genieten van je chips, draai ‘m dan eens om.

Pringles

Buiten eten

Het zomerseizoen staat voor de deur en met een beetje geluk kunnen we veel buiten eten. Helaas vinden mieren dat ook vaak erg gezellig en heb jij die kleine gasten liever niet in je lekkere zomerse salade. Een handige manier om dat te voorkomen is om plastic bordjes onder de poten van je tafel te zetten met daarin een laagje water. De mieren kunnen dan niet meer omhoog komen en jouw etentje verstoren.

Mier

Hangende tulpen

Tulpen zijn prachtige bloemen en in allemaal frisse kleurtjes verkrijgbaar. De eerste dagen na aankoop staan ze mooi in een vaas, maar daarna gaan ze met een beetje pech al vrij snel hangen. Dat komt omdat ze doorgroeien. Dit kun je vrij simpel voorkomen. Prik met een speld een gaatje door de steel van de tulpen, vlak onder de knop. De groei zal hierdoor stoppen en je bloemen blijven langer mooi.

Tulpen