Oma weet raad 2.0: drie nieuwe lifehacks

Vandaag drie nieuwe hacks. Eentje is wel heel bijzonder!

Vroeger kon je voor al je problemen bij oma terecht. Zwart shirt dat zwart moest blijven? Oma had de oplossing, gewoon een scheutje shampoo bij de was doen. Rook je vloerkleed naar hond? Oma wist raad: waspoeder op het kleed strooien, uurtje laten liggen, opzuigen en je kleed was weer fris.

Tegenwoordig hebben we een nieuwe trend: de lifehacks, oftewel ‘makkelijke oplossingen voor alledaagse problemen die het leven aangenamer maken’. Ze zijn overal op social media. Sommige werken totaal niet, maar anderen zijn echt handig om te weten. 50+ leidt je door het oerwoud van tips en zet er regelmatig een paar voor je op een rij. Vandaag drie nieuwe hacks.

 Tandenborstel

tandenborstel

Je hebt ze altijd in huis: tandenborstels. Na verloop van tijd gaan de haren een beetje uitstaan en voldoen ze niet meer aan de eisen van de tandarts. Maar dan kun je er nog genoeg handige dingen mee doen, dus niet weggooien! Als je blikopener niet meer soepel loopt kun je een beetje olie op een tandenborstel doen en daarmee de tandwieltjes schoonmaken. Daarna lopen die weer helemaal soepel. Dan een tip om je fietsketting schoon te maken en te oliën: bind met tape twee tandenborstels onderin aan elkaar met de haren naar elkaar toe. Zet de borstels aan beide kanten van de ketting en draai aan de trapper zodat de ketting tussen de borstels door gaat. Je kunt een tandenborstel verder nog gebruiken bij het zetten van highlights in je haar, bij het schoonmaken van voegen (beetje bleekmiddel erop en boenen), bij het weghalen van overtollige mascara en bij het zachter maken van ruwe lippen. Doe een beetje lipbalsem op je lippen en draai er zachtjes met de tandenborstel kleine rondjes over. De dode huidcellen laten zo los.

Haarlak

haarlak

 

Heb jij ook te weinig geduld voor het goed droog laten worden van je nagellak? Nagellak droogt sneller als je er na het lakken wat haarlak op spuit. Daarna even onderdompelen in koud water en klaar ben je. En je hebt meteen een beschermlaagje. Sommige bloemen, zoals lelies, hebben stuifmeel dat vervelende vlekken geeft. Spuit wat haarlak op het stuifmeel in de bloem en het probleem is opgelost. Een ladder in een panty is heel erg vervelend, zeker als je geen nieuwe bij de hand hebt. Beetje haarlak op de ladder en je voorkomt dat deze groter wordt. Blanke nagellak kan trouwens ook. Op bezoek geweest bij een hondenbezitter en allemaal haren op je zwarte broek? Spray royaal haarlak op een doek, laat even drogen en je veegt de haren daarna zo weg. En dan nog een hele handige als je ogen wat minder worden: spuit wat haarlak op het uiteinde van je garen zodat het makkelijker door de naald gaat.

Haarspeldjes

Schuifspeldje

In een huishouden met veel vrouwen vind je ze overal: haarspeldjes. Gelukkig kun je ze voor meer doeleinden gebruiken zodat de andere gezinsleden er ook iets aan hebben. Zo kun je er heel makkelijk je koptelefoonsnoer mee aan je shirt vastmaken, vooral handig bij het hardlopen. Je kunt een zakje chips dichtmaken met een speldje zodat het vers blijft. Is het uiteinde van je rits afgebroken? Met een speldje trek je ‘m zo weer alle kanten op. Ook altijd aan het zoeken naar het uiteinde van een rol tape? Plak er een haarspeldje aan en je weet meteen waar je moet zijn. Wist je trouwens dat de meeste vrouwen schuifspeldjes al hun hele leven verkeerd gebruiken? Ze hebben een gladde kant en een geribbelde kant. En die laatste kant moet dus tegen de hoofdhuid aan, omdat het speldje dan het beste blijft zitten. Tja, wij wisten het ook niet..